Back

Tesla CEO Elon Musk toont spijt na zijn straffe uitspraken over Apple

Tesla-baas Elon Musk haalde eerder deze week zwaar uit naar Apple. “Wie niet goed genoeg is voor Tesla, kan bij Apple solliciteren”, waren zijn woorden. Na wat bezinning doet hij nu een rechtzetting van zijn uitspraken.

In de Duitse zakenkrant Handelsblatt benadrukte de topman van de elektrische automaker dat Apple goed is voor de afdankertjes van Tesla. “Als je het niet maakt bij Tesla, dan ga je naar Apple”. In zijn bedrijf wordt Apple gekscherend de ‘Tesla begraafplaats’ genoemd, grapte hij. Reden voor de uithaal van Musk is de overstap van enkele personeelsleden van Tesla naar Apple.

Apple is volop bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto, al dan niet zelfrijdend. Daarmee zit Apple in het vaarwater van Tesla. Musk zei zich geen zorgen te maken. “Een auto maken is wel wat anders en complexer dan een smartphone. Aan de andere kant zouden ze met een auto eindelijk echt iets innovatiefs bieden. Een nieuwe pen of een grotere iPad, die stellen op zich niet veel voor.”

Met de mogelijke komst van een Apple-wagen in de toekomst, kunnen deze uitspraken hem nog zuur opbreken. Apple is namelijk het meest waardevolle bedrijf in de wereld en neemt ingenieurs en robotspecialisten aan om zijn autodroom te kunnen verwezenlijken. De Apple-wagen zou wel eens een groter succes kunnen worden dan hij momenteel verwacht.

Na één dag van bezinning, lijkt ook de Tesla-baas dat begrepen te hebben. De eerste stappen naar een verzoening zijn ingezet, omstreeks middernacht deed Elon enkele rechtzettingen via Twitter. In een eerste tweet zegt hij dat hij Apple helemaal niet haat, dat hij houdt van hun producten en dat hij blij is dat ze een elektrische wagen gaan bouwen.

In een tweede tweet verwijst hij naar de Apple Watch. In zachte bewoordingen zegt hij dat de functionaliteit van de Apple horloge niet perfect is, maar dat het een pak zal verbeteren met versie 3.

 

 

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...