Back

Apple voegt bluetooth 4.2 toe aan iPhone 6 (Plus) en iPad Air 2

Apple heeft de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPad Air 2 voortaan voorzien van de vernieuwde Bluetooth 4.2. Dat blijkt uit productvergelijkingen op de website van Apple.

Apple heeft de iPhone 6, 6 Plus en iPad Air 2 in alle stilte voorzien met een upgrade van bluetooth 4.0 naar bluetooth 4.2. De update kwam aan het licht doordat een lezer van Appleinsider de verandering zag op de specificatie-pagina van de producten op de website van Apple. Waar voordien werd gemeld dat de iOS-apparaten ondersteuning hebben voor bluetooth 4.0, gaat het nu om versie 4.2.

vergelijking iPads

Eerdere iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPad Air 2 modellen werken nu nog met Bluetooth 4.0. Of deze toestellen binnenkort ook ondersteuning krijgen voor Bluetooth 4.2 is niet bekend. Deze zouden softwarematig wel een upgrade kunnen krijgen naar de nieuwe versie. Om van alle nieuwe functies gebruik te kunnen maken kan alsnog nieuwe hardware vereist zijn. Mogelijk is dat Apple vanaf een bepaald moment andere chips is gaan inbouwen, wat betekent dat alleen kopers van recente toestellen er gebruik van kunnen maken.

Apple heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving, dus er is voorlopig nog enige onduidelijkheid. Wat we wel weten is dat het productnummer van de apparaten niet is veranderd.

Bluetooth 4.2 is sneller en veiliger

De nieuwste versie 4.2 heeft de volgende voordelen:

  • Data-overdracht kan 2,5 maal sneller plaatsvinden dan bij versie 4.1.
  • Batterijduur van apparaten met de nieuwste versie gaat erop vooruit, omdat het apparaat minder vaak wakker gemaakt moet worden voor een verbinding.
  • De bandbreedte gaat omhoog met een factor 10. Hierdoor kan muziek met een betere kwaliteit worden gestreamd, als de luidspreker ook deze standaard ondersteunt.
  • Mogelijkheid om een apparaat direct met het internet te verbinden, zonder tussenkomst van een WiFi-verbinding.
  • Het is moeilijker om een persoon of apparaat via Bluetooth-tracking te volgen.

De nieuwe apparaten van Apple, zoals de iPhone 6s, iPhone 6s Plus en de iPad Pro hebben al ondersteuning voor bluetooth 4.2. Apple zal het verwachte nieuw toetsenbord, Magic Mouse 2, en Magic Trackpad 2 ook draadloos laten werken via de Bluetooth 4.2-technologie.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...