Back

67 nieuwe emoji onthuld: ze komen er volgend jaar aan

In 2016 wordt het wellicht mogelijk om 67 nieuwe emoji te gebruiken. Het Unicode Consortium, dat nieuwe emoji goedkeurt, heeft een lijst van genomineerde kandidaten online gezet.

De lijst met emoji is uitgebracht door Unicode, een organisatie die bepaald welke emoji officieel worden goedgekeurd en bestaat uit de grote tech bedrijven zoals Apple, Google en Microsoft. Ze hebben een lijst van 67 emojis aanvaard voor mogelijke opname in de officiële Unicode taal.

In mei van volgend jaar besluit Unicode welke emoji er naar de volgende ronde gaan. Uit die lijst wordt de uiteindelijke keuze gemaakt, en worden dan vrijgegeven voor gebruik in juni 2016.

U kunt de volledige lijst hier lezen, maar wij selecteerden alvast de beste:

Veel nieuwe gezichten: er is een cowboy gezicht, misselijk gezicht, grappig gezicht , kwijlend gezicht, liegend gezicht, en een niezend gezicht!

emoji gezichten

Unicode ©

Handen en gebaren: een ‘bel me’ gebaar, linker en rechter vuist boksend, elkaar de handen schudden, en een hand met de vingers gekruist!

emoji handen en gebaren

Unicode ©

Nieuwe dieren: een adelaar, eend, uil, vos, haai, vleermuis, en een vlinder!

emoji dieren

Unicode ©

Nieuwe transportmogelijkheden: waaronder een kano, scooter en een step. Want zeg nu zelf, hoeveel treinen hebben we echt nodig?!

emoji transport

Unicode ©

Eten, al wat lekkers is: een avocado, wortel, aardappel, spek, paella, shoarma, en een gezonde salade.

emoji food

Unicode ©

Beker met whisky en de selfie. Hoe dronken zien we er nu uit?!🤔

En tenslotte een komkommer of augurk: omdat we ook een andere manier willen dan de aubergine, om de penis te beschrijven 😂

emoji aubergine-komkommer

Unicode ©

In juni van dit jaar voegde Unicode al 41 emoji toe, waaronder een burrito, hotdog en eenhoorn. Ook zijn er toen vijf huidskleuren voor emoji toegevoegd. Deze kunnen op Microsoft- en Google-systemen al gebruikt worden, Apple introduceert de nieuwe mogelijkheden waarschijnlijk met de komst van iOS 9.1.

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...