Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Facebook update brengt 3D-touch ondersteuning

Facebook heeft een update uitgebracht voor zijn iOS-app, en ondersteunt vanaf nu 3D Touch op de iPhone 6s (Plus).

Facebook heeft een update gekregen naar versie 41.0, deze geeft ondersteuning voor de nieuwe 3D Touch functie op de iPhone 6s en 6s Plus. Door gebruik te maken van de snelkoppelingen is het mogelijk om sneller statussen, Foto’s en video’s op het sociaal netwerk te plaatsen.

Snelkoppelingen

Door een zware druk op de Facebook-app icoon in het startscherm, activeer je de 3D Touch en krijg je een menu te zien met Quick Actions.

facebook_quick_actions

Deze bieden je drie verschillende opties:

  • De mogelijkheid een nieuw statusbericht te schrijven.
  • het snel uploaden van een foto of video naar Facebook.
  • Een foto of video te maken en deze direct op Facebook te plaatsen.

In het Quick Actions-menu is plaats voor vier 3D Touch-functies, dus wie weet voegt Facebook binnenkort nog een ander menu-item toe.

In eerste instantie was de optie 3D Touch enkel beschikbaar voor de standaard applicaties van Apple, zoals Mail, Muziek en Maps. Geleidelijk begonnen ook apps van derden er gebruik van te maken na de lancering van de iPhone 6s en 6s Plus. Instagram was een van de eerste met 3D-Touch ondersteuning.

Facebook 41.0 kan worden gedownload uit de App Store, en is 94,8MB groot. Het vereist iOS 7.0 of hoger en is beschikbaar als een universele app voor iPhone, iPad en iPod touch.

Wat is jouw mening?...