Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Disney aan de slag met iPad Pro

Nog even en we kunnen vanaf november zelf aan de slag om de iPad Pro aan een uitvoerige test te onderwerpen. Wie hem echter afgelopen week al kon uittesten was het animatieteam van Disney, de mensen achter Frozen en Rapunzel.

De medewerkers noemden het een bijzondere ervaring, omdat het tekenen van figuren zoals Olaf vrij natuurlijk aanvoelde, zoals het tekenen met potlood op papier. Het oppervlak van de iPad Pro voelt volgens hen ook anders aan dan wat men gewend is, sommigen spraken zelfs over een ervaring op papier. Dat bewijst dat de Apple Pencil niet zomaar een stylus is en in combinatie met de iPad Pro een volwaardig apparaat is dat ontwerpers en tekenaars een unieke tekenervaring bezorgt.

Onder de indruk

Het animatieteam was voorts onder de indruk van het onderscheid dat de nieuwe iPad kan maken tussen huid en Apple Pencil. Tekenen met een rustende hand op de iPad Pro was dus geen probleem, het toestel reageerde enkel op de Apple Pencil. Om alvast een beeld te krijgen van die ervaring, kijk je best even naar dit filmpje, genomen door een medewerker van het animatieteam.

Nieuwe generatie ontwerp-apps klaarDisney iPad Olaf

De nieuwe Apple-tablets waren allemaal voorzien van o.a. Pro Create en Paper. Vooral Pro Create wordt al een tijdje gebruikt door professionele ontwerpers en tekenaars om verbluffende beelden op het scherm te toveren. De makers van Pro Create, Savage Interactive, kondigen alvast de nakende lancering van hun derde versie aan, helemaal op maat van de iPad Pro en de Apple Pencil. Het programma zou ontwerpen van 8000 pixels probleemloos aankunnen.

Dat er nog veel geëxperimenteerd zal worden met de Apple Pencil en iPad Pro is zeker. Vanaf november dus ook in België te verkrijgen.

 

Wat is jouw mening?...