Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Tweetbot 4 krijgt update met 3D Touch-functies

Tweetbot 4, de meest populaire Twitter-app, heeft een update gekregen en voegt ondersteuning toe voor 3D Touch met handige functies.

Na Instagram, Facebook, en WhatsApp volgt nu ook Tweetbot 4 met een update die 3D Touch-ondersteuning toevoegt. Op 1 oktober verscheen Tweetbot 4 in de App Store, daarmee zorgde Tapbots voor een gehele vernieuwing van de app met tal van handige en nieuwe functies.

3D Touch voor Tweetbot 4

Slecht twee weken later heeft de app al een update gekregen naar versie 4.0.2. Het gaat hier om een kleine update, die bijna specifiek gericht is op iPhone 6s en 6s Plus gebruikers. Er is namelijk ondersteuning voor de 3D Touch-functie toegevoegd. Door hard te drukken op het app-icoon van Tweebot, opent het menu met snelkoppelingen. Daar kan je de keuze maken om een tweet te plaatsen, je laatst genomen foto te uploaden of de activiteit te bekijken.

tweetbot 4 quick actions

Peek and Pop

De app bevat ook ondersteuning voor Peek and Pop. Door op een tweet te drukken in de tijdlijn kun je hem eerst snel bekijken, waarna je door nog iets harder te drukken de tweet of media kan openen. Met Peek and Pop heb je een waaier aan mogelijkheden in je tijdlijn:

  • De webpagina of het gebruikersprofiel bekijken. Druk je door, kan je naar een detailweergave, volledig profiel of wegpagina gaan met Safari View Controller
  • Peek je een tweet en sleep je vervolgens je vinger omhoog, dan verschijnt er een blad met de opties om de tweet: in je favorieten te zetten, te retweeten aan je volgers, te citeren of te antwoorden.
  • Klikken op de YouTube-link in een tweet om deze te bekijken. Heb je de YouTube-app op je toestel, dan opent de video vanzelf in de app van YouTube.
  • Peeken bij embedded media zoals Vine, Instagram, GIF’s…

Voorlopig werkt 3D Touch alleen op je timeline, maar de ontwikkelaar belooft dat we die feature binnenkort ook op andere plekken binnen de app kunnen gebruiken.

Naast 3D Touch-ondersteuning is Tweetbot nu ook in meer talen beschikbaar (Frans, Spaans, Japans) en worden verschillende bugs verholpen.

Tweetbot 4 downloaden

Tweebot 4 voor iOS is te downloaden in de App Store en kost 4,99 euro, dit is een vijftig procent tijdelijke korting om de lancering te vieren. Je hebt wel een iPhone, iPod touch of iPad met iOS 9.0 of hoger nodig, en minimaal 7MB aan opslagruimte voor de installatie.

 

 

 

Wat is jouw mening?...