Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Input Design Lab: de eerste keer in de geheime kamers van Apple

Apple gaf journalist Steven Levy ongekende toegang tot de geheime kamers van het Input Design Lab. Hij mocht een kijkje nemen achter de schermen van Apple, daar waar alle nieuwe Mac-accessoires ontworpen en getest worden.

De nieuwe Mac-accessoires, zoals toetsenborden, trackpad, en muizen worden eerst maniakaal bestudeerd en getest met de meest hoogst technologische snufjes alvorens deze in de winkels liggen. Dit gebeurt allemaal in het testlaboratorium, deze speciale ruimte word gebruikt voor het ontwerpen en testen van prototypes.

 

testlab 2

Nooit eerder heeft een reporter of persfotograaf toegang gekregen tot dit geheimzinnige gebouw. Maar in combinatie met de release deze week van de nieuwe iMacs en een hoop vernieuwde accessoires, opende Apple voor enkele zijn deuren. Steven Levy van Backchannel kreeg de kans om rond te kijken en foto’s te nemen in het Input Design Lab. Ontwikkelaars vertelden hem meer over het testen en ontwerpen van nieuwe accessoires, en de zoektocht naar het perfect eindresultaat.

Met de foto’s van Levy, en daarbij de informatie die hij verzamelde is dit zeer interessant. Vooral gezien de beruchte reputatie die Apple heeft, als het gaat over vertrouwelijkheid en geheimhouding over de ontwikkeling van hun producten.

Testen van de Mac-accessoires

Alle Mac-accessoires worden grondig getest met de meest technologische apparatuur, niet alleen door mensen maar ook robots nemen hier hun plaats in.

Zo worden de toetsenborden getest door interne proefpersonen, die door sensoren bevestigd op het lichaam bijdragen aan de ergonomie van het product. “Spiervermoeidheid, geheugen, geluid, precisie en andere tests worden gedaan op al de toetsenborden,” zegt Kate Bergeron, die instaat voor Apple’s ecosysteem-producten en technologieën. Er wordt ook gemeten wat de tijd is die mensen nodig hebben om te wennen aan een nieuw toetsenbord. 

testlab-apple

Er zijn ook geautomatiseerde testen, waarin robots op de apparaten verschillende handelingen uitvoert. Machines die op de toetsen klikken, duizenden keren met de muis bewegen, om de prestaties, uithoudingsvermogen en de robuustheid te controleren. Voor elk nieuw product dat wordt vervaardigd, creëert men een nieuwe reeks proeven.

Voor toetsenborden, bijvoorbeeld door tot 5 miljoen keer op toetsen te klikken. Elk toetsenbord word getest op vijf verschillende punten: de vier hoeken en het midden. De tests worden gedaan op alle prototypes, ook met de monsters die afkomstig zijn van fabrieken in China.

Ook de ander Mac-accessoires worden aan allerlei testen onderworpen. Apple test zijn muizen en trackpads op verschillende oppervlakken zoals glas, metaal, melamine, hout, en beton. “zo komen we erachter welke geometrie voor welk bureau het beste is”, zegt Bergeron. Met de robotarm trekt en duwt men aan de trackpad op een houten platform, om te kijken wat het beste werkt. 

Geluid

Apple heeft ook een akoestieke ruimte. De plaats waar Apple zijn accessoires test om te zorgen dat de geluiden die ze uitstoten, of het nu de klik van een muis of het tikken van een toetsenbord is, aangenaam zijn voor het oor.

“Om de juiste touch te krijgen, heb je het juiste geluid nodig”-Ternus

Apple staat bekend als een bedrijf dat geobsedeerd is voor detail. Als er een mechanisme is dat niet het gewenste geluid maakt, blijven we veranderen en onderzoeken tot we op het punt zijn het geluid gevonden te hebben dat de klant wil horen!

Er zijn vele redenen waarom Apple het meest waardevolle bedrijf ter wereld is. Apple heeft wereldwijd de stempel gekregen als een ‘design icoon’, maar na het bezoek in het Input Design Lab weten we dat er nog veel meer redenen zijn.

Het is belangrijk dat het zijn klanten tevreden maakt, want een tevreden klant is een klant die terugkeert – en dat weet Apple heel goed!

 

Wat is jouw mening?...