Apple Nieuws Vlaanderen

Home Mac MacBook Apple gaat Macbooks met schermvlekken gratis repareren

De afgelopen maanden zijn er veel klachten geweest over vlekken op de schermen van bepaalde Macbooks, Apple gaat deze nu onder garantie repareren.

Een hoop gebruikers klaagden de afgelopen maanden over problemen met de coating van het scherm, dit bij de MacBook en MacBook Pro met Retina scherm. Doordat de anti-reflectie coating loslaat, kan het voorkomen dat je rare vlekken op je scherm krijgt die je niet meer kan verwijderen. Deze vlekken kunnen ontstaan door de druk van het toetsenbord op het scherm wanneer de Macbook gesloten is. Ook het poetsen van je scherm met onjuiste reinigingsmiddelen zouden de oorzaak kunnen zijn.

Retina beeldscherm coating 1

Staingate ©

Het probleem doet zich voor bij Retina-schermen die in MacBook-modellen zijn ingebouwd  vanaf modeljaar 2012, tot nu. Consumenten die een MacBook met Retina Display bezitten met een leeftijd van maximaal 3 jaar, kunnen in aanmerking komen voor de reparatie, of tot een jaar vanaf 16 oktober 2015. Daarbij geldt de langste periode.

Apple erkent eindelijk de schermproblemen, en heeft  nu een nieuw reparatieprogramma opgezet waar de gebruikers het scherm gratis kunnen laten vervangen als de coating kapot is. Dit is mede te danken aan de website Staingate, een zesduizend-tal Macbook gebruikers rapporteerden daar hun probleem en wisselden foto’s uit van hun Macbooks. De petitie via Change.org heeft ook zeker zijn steentje bijgedragen.

Meerder foto’s met aangetaste Macbooks kan je in de galerij-afbeelding hieronder bekijken:

Waar kan je terecht

Het reparatieprogramma is nog niet online aangekondigd, maar gebruikers met de schermklachten zouden contact op moeten nemen met Apple. Je dient hiervoor een bezoekje te brengen aan de Apple Store, waar je bij de ‘Genius Bar’ terecht kunt. Ook de Apple Premium Resellers zullen je klacht met de nodige attentie behandelen.

Mocht je op eigen initiatief het scherm al hebben laten vervangen, kan je het geld terug claimen en zal Apple de factuur alsnog voor je betalen.

Wat is jouw mening?...