Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Music Apple Music vanaf 15 december te streamen via Sonos-speakers

Vanaf 15 december kan je Apple Music beluisteren via streaming op de draadloze Sonos-speakers. Voorlopig via een publieke bètatest, maar begin 2016 volgt de algemene update voor iedereen. 

De beloftes die Sonos al maakte in juni via Twitter, krijgen nu een exacte datum. De fabrikant van het speaker bedrijf deelde ons mee in een persbericht dat ze vanaf 15 december Apple Music zullen ondersteunen. Dan komt er een publieke bètatest beschikbaar, waarmee je alle muziek van Apple Music naar de Sonos-speakers kunt streamen.

“Vanaf dat moment streamen luisteraars alle onderdelen van Apple Music – zoals For You, New, Radio en My Music – via de smart speakers van Sonos. Het resultaat: geweldig geluid in elke kamer van het huis.”- Sonos

Sonos en Apple Music

Sonos is een bijzonder bedrijf in de luidspreker industrie. In plaats van te vertrouwen op Bluetooth, AirPlay en Chromecast werken de speakers enkel met WiFi. Het bedrijf heeft daar verschillende redenen voor. 

Sonos heeft op dit moment één van de beste draadloze muzieksystemen. Dit systeem stelt je in staat om op verschillende plekken in huis naar verschillende muziek te luisteren. Ook op gebied van kwaliteit, design en mogelijkheden scoort Sonos hoge punten. De speakers hebben een strak design en zijn makkelijk in gebruik, eens aangesloten op het WiFi-netwerk kan je ze bedienen met de Sonos-app. Dit alles heeft wel een flink prijskaartje, net als Apple-producten.

De aankondiging dat Sonos Apple Music gaat ondersteunen, valt trouwens samen met de stopzetting van Beats Music, dat wel te beluisteren was op de Sonos-speakers. De nog bestaande klanten op Beats Music worden automatisch afgesloten en de gebruikers worden aangeraden over te stappen naar Apple Music. Apple lanceerde onlangs ook een speciale Apple Music-app voor Android, waardoor de dienst niet langer exclusief voor Apple-gebruikers beschikbaar is.

Apple wil met zijn muziekdienst duidelijk Spotify het vuur aan de schenen leggen. Met de extra steun van Sonos erbij, is dit alweer een stap in de goede richting!

Aanmelden voor de beta

Apple Music en Sonos zoeken muziekliefhebbers die vanaf 15 december 2015 meehelpen te bepalen, hoe Apple Music en Sonos huizen kunnen vullen met muziek. Wil jij meedoen, dan kun je je hier aanmelden.

Je kan je ook ook rechtstreeks aanmelden via de Sonos-app, en de volgende stappen te volgen:

 1. Meld je aan bij de Beta via de Sonos-app
  • Open je Sonos-app.
  • Kies Instellingen.
  • Open Geavanceerde instellingen.
  • Klik op het programma Beta.
  • Klik op ‘aanmelden Beta’
 2. Update je Sonos-systeem

De betatest duurt tot in het begin van 2016, daarna komt de volledige versie beschikbaar.

 

Wat is jouw mening?...