Apple Nieuws Vlaanderen

Home Review Review: Day One voor Mac en iOS – een digitaal dagboek

Een dagboek is iets zeer persoonlijks dat velen bijhouden voor zichzelf. De papieren dagboeken zijn allang bekend, er bestaan echter ook digitale varianten. Day One is hier een voorbeeld van, en wat voor één! Day One is veruit het beste digitale alternatief voor een dagboek of logboek. Het feit dat het op Mac én iOS beschikbaar is maakt het een zeer universele app. Lees snel verder want er is nog veel meer!

 

De looks en functies

De interface van Day One is redelijk simpel. Dit zorgt er echter voor dat het op zowel de iPhone, iPad als Mac goed te gebruiken is. Alle apps gebruiken ongeveer dezelfde knoppen en functies waardoor je moeiteloos tussen jouw verschillende apparaten kan wisselen. Bij de Mac App zijn sommige functies te vinden in de menubar. Door middel van de plus kan je segmenten toevoegen, hierbij kan je ook telkens één foto plaatsen. In de iOS app is hiervoor een aparte cameraknop voorzien om rechtstreeks een foto te maken en daarbij tekst te plaatsen. Verder heb je een overzicht van al je teksten. Deze zijn chronologisch geordend, je kan bovenaan ook kiezen om alle teksten van een bepaald jaar te zien. Je kan ook een kalenderoverzicht bekijken, hierop zie je sne op welke dagen je wel iets of juist niets hebt getypt, per maand geordend. Je kan ook bepaalde entries markeren als favoriet, dit is handig voor wanneer je er al een heleboel hebt! Als laatste kan je ook herinneringen zetten. Dit is een zeer handige functie voor mensen die elke dag iets in dit dagboek willen zetten. Je kan een uur aangeven waarop de app jou moet herinneren dat je nog niets ingevuld hebt, zo vergeet je het nooit!

 

De harmonie tussen iPad, iPhone, ipod touch én Mac

Een groot pluspunt van deze app dat we hebben opgemerkt en getest is de perfecte synchronisatie en universaliteit. De app is beschikbaar op zowel de iOS toetellen als de Mac. Dit maakt dat je op bijna elk moment van de dag iets kan schrijven in jouw dagboek. Zit je op de trein en kom je op een mooi tekstje voor in je dagboek? Snel je iPhone bovenhalen en je kan je gedachten neerschrijven. Zit je dan ‘s avonds in de zetel wat op je MacBook te surfen? Dan kan je jouw vorige tekst aanpassen, een foto toevoegen of een nieuwe tekst toevoegen! De synchronisatie werkt zelfs zo goed dat een entry op je iPhone binnen de 5 seconden op je Mac staat. Je kan zelf ook nog eens kiezen tussen iCloud of Dropbox synchronisatie.

 

Extra’s

In de app zitten ook een aantal leuke extra’s die jouw digitaal dagboek nog een beetje kunnen aanvullen. Je kan bij elke entry het weer tonen dat op het moment van schrijven op jouw locatie was. De locatie zelf kan je ook meedelen via Foursquare, dit is zeker een niet te missen functie van een dagboek. Verder is er ook de mogelijkheid om je tekst een beetje op te maken. Je kan bijvoorbeeld bepaalde zaken vet of cursief drukken. Als laatste kan je de app ook beveiligen via een wachtwoord. Dit is een zeer belangrijke functie omdat dagboeken vaak strikt persoonlijk zijn. Natuurlijk is dit vrijblijvend en kan je je dagboek ook onbeveiligd laten.

 

Besluit

Day One is een fantastische app die voorlopig ongeëvenaard blijkt, en dit hoogstwaarschijnlijk nog een tijd zal blijven. De app heeft een aantal grote troeven die het zijn geld meer dan waard maakt. De app zorgt voor een hele goede combinatie tussen een simpele interface maar toch veel en vooral nuttige functies. Hierbij komt ook nog eens de fantastisch goed werkende synchronisatie, iets wat het gebruik van de app ontzettend simpel maakt, waar en wanneer dan ook! Het concept van de app slaat de nagel op de kop. Deze app kan dienen als dagboek of zelfs logboek voor zowat iedereen. Het is een grote aanrader en bij deze komen we ook bij zijn laatste troef: de prijs. Day One is beschikbaar voor slechts € 3,99 voor zowel de Mac als universele iPhone/iPad app (Mac en iOS app moeten afzonderlijk gekocht worden). Links voor de app vind je door middel van de knoppen hieronder! Voor meer informatie kan je terecht op de website van Day One app.

Day One - Bloom Built, LLC
Day One - Journal - Bloom Built, LLC

 

Wat is jouw mening?...