Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Review: WeTransfer

Iedereen kent ondertussen wel de handige webapplicatie van WeTransfer. Eenvoudig grote bestanden of foto’s versturen via mail zonder aanmelden of kosten. Dit alles komt nu ook in een app naar je iPhone om foto’s en video’s makkelijk en snel te versturen.

Met WeTransfer laad je je bestanden op en deel je die vervolgens via mail naar de personen die jij wenst. Net zoals bij de webapplicatie richten de ontwikkelaars van WeTransfer zich met hun iPhone app vooral weer op gebruiksvriendelijkheid. Kinderlijk simpel kan je het noemen en dat in de positieve zin! 

Bij de webapplicatie ben je beperkt tot bestanden van 2 GB. Is dit voor jou onvoldoende, dan kan je voor het maandelijkse bedrag van 10 euro intekenen voor WeTransfer Plus. Dan kan je bestanden uploaden tot 10 GB. Dit is tevens de standaardgrootte voor bestanden die je kan versturen via de iPhone app. Waarom dit verschilt van de webapplicatie is ons nog niet geheel duidelijk.

Selecteren

De app ontdekken is, zoals hierboven reeds aangehaald, echt heel simpel. Je selecteert de foto’s of video’s die je wenst te versturen. Linksboven zie je een indicatie van het aantal megabyte dat je reeds hebt geselecteerd. Er zijn ook enkele bewegingen die het selecteren iets makkelijker maken. Je kiest bijvoorbeeld een eerste foto en gaat dan verder in de lijst. Dubbeltik daarna op een foto verderop en je zal zien dat alle tussenliggende foto’s mee zullen worden geselecteerd. Dit vervangt dus eigenlijk een beetje het selecteren met de shift-knop op de computer. Lang drukken op een foto stelt je in staat deze in preview te bekijken. Een druk op ‘next’ in de rechterbovenhoek brengt je bij het volgende scherm.

WeTransferWeTransfer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versturen

Ook hier wijst het zichzelf uit. Je voegt hier je eigen e-mailadres in, het e-mailadres van diegenen die de bestanden moeten ontvangen en je krijgt hier ook de mogelijkheid een boodschap mee te geven.

WeTransfer

Een druk op de transfer-knop en klaar! Gedurende de uploadtijd krijg je op de achtergrond enkele dynamische beelden te zien die het wachten net dat tikkeltje aangenamer maken.

WeTransfer

WeTransfer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot op heden is het nog steeds niet mogelijk om bestanden via de app op je iPhone te ontvangen. Je krijgt nog steeds de melding via mail en moet de bestanden via een computer downloaden. Dit zou in de toekomst wel nog kunnen veranderen.

WeTransfer is gratis te downloaden in de App Store.

Review overzicht
Design - 9
Gebruiksvriendelijkheid - 10
Functionaliteit - 8
Prijs/kwaliteit - 9
Auteur
Bachelor Sportmanagement | Student Toegepaste Informatica | Voetballer | Mail: yannick@applevlaanderen.be

Wat is jouw mening?...