Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Nieuwe functie in iOS App Store verbetert zoeken naar apps

Met de gehele redesign van iOS 7 vorig jaar hebben alle apps van Apple eveneens een nieuwe interface gekregen. Zo ook één van de belangrijkste apps op je iOS toestel: de App Store. De app werd helemaal vernieuwd qua uitzicht en ook qua werking op bepaalde vlakken. Zo krijg je na het zoeken geen lijst van apps meer, maar wel allerlei ‘kaartjes’ waar je kan door bladeren.

Sneller zoeken met gerelateerde termen

Deze nieuwe manier van zoeken die werd geïntroduceerd is niet zo overzichtelijk als in vorige iOS versies. Je moet nu dus door individuele resultaten bladeren, je krijgt geen lijstje meer. Technologie-blog TechCrunch berichtte dinsdag dat Apple momenteel een nieuwe toevoeging aan het uitrollen is voor het zoeken in de App Store.

Wanneer je binnenkort dus naar een term zoekt in de App Store, zal je vlak onder het zoekvakje gerelateerde termen krijgen. Zo kan je sneller terugvinden wat je precies zoekt. Dit maakt het zoeken in de App Store niet echt overzichtelijker, maar zeker wel sneller. Er worden op een soort intelligente manier suggesties gegeven die samenhangen met de ingegeven zoekterm. Het tikken op zo’n gesuggereerde term brengt natuurlijk de zoekresultaten voor die term op het scherm.

Over een paar weken ook buiten de VS

Voorlopig lijkt de functie enkel te werken voor gebruikers in de Verenigde Staten. TechCrunch kreeg inmiddels wel officieel bevestiging dat deze functie naar alle gebruikers zal komen. Eerst werd gezegd dat dit deze week nog zou gebeuren, later bleek dat het over de komende weken verder zal uitgerold worden.

Deze nieuwe zoekfunctie helpt je dus bij het zoeken en vinden van die ene juiste app voor je iOS device. Handig wanneer je weet dat er inmiddels meer dan een miljoen apps in de App Store staan… De functie zou in de komende weken eveneens naar de Belgische App Store komen.

Credit: TechCrunch

Credit: TechCrunch

Wat is jouw mening?...