Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Microsoft lanceert Office voor iPad

Satya Nadella, de nieuwe CEO van Microsoft, onthulde vandaag de langverwachte iPad-versie van het Office softwarepakket. Deze bevat de apps Word, Excel en PowerPoint. Vanaf nu zijn deze drie apps te vinden in de iOS App Store voor iPad.

De gloednieuwe Office apps werden van de grond af opgebouwd, speciaal voor Apple’s iPad. Hierdoor zouden de apps dus feilloos moeten werken op iOS. Dat werd gemeld tijdens Microsoft’s media-evenement in San Fransisco. Daar werd ook gedemonstreerd hoe documenten kunnen worden gesynchroniseerd dankzij de OneDrive cloud service van Microsoft. De Office-apps werken volgens het freemium-model. De apps zelf zijn gratis maar daarmee kunnen gebruikers enkel documenten bekijken. Om bestanden ook te kunnen bewerken moet een Office 365-abonnement aangeschaft worden.

Word voor iPad

Word, Excel en PowerPoint zijn perfect met elkaar geïntegreerd. Zo kunnen bijvoorbeeld Excel-tabellen overgebracht worden naar een document in Word. Excel voor iPad bevat ook een volledig aangepast toetsenbord om gemakkelijk cijfertjes in te geven. PowerPoint voor iPad bevat, zoals we wel al gewoon zijn van het programma, transities en animaties tussen slides, terwijl gebruikers het scherm ook kunnen aanraken om een laser aanduiding tevoorschijn te toveren op het scherm tijdens presentaties. Uiteindelijk is Office voor iPad uitgebreider dan z’n iPhone-versie. Het heeft volledige bestandsondersteuning met desktopversies van Office op zowel Mac als Windows. Ook in tegenstelling tot de iPhone-versie heeft het zonet aangekondigde softwarepakket een look meegekregen die volledig geoptimaliseerd is voor iOS 7.

Excel’s aangepaste toetsenbord voor het ingeven van cijfers.

Een Office 365-abonnement kost €99 per jaar (voor thuisgebruik en studenten). Voor kleine zakelijke gebruikers heeft het pakket een kostprijs van €152 per jaar. Met zo’n licentie kan het pakket op vijf verschillende apparaten worden gebruikt.

Download Word, Excel en Powerpoint.

Wat is jouw mening?...