Back

LG introduceert iOS compatibele lampen

LG heeft zijn ‘Smart Bulbs’ – een lamp met geïntegreerde Bluetooth en Wifi – geïntroduceerd. De ‘bulbs’ zullen zowel aan te sluiten zijn op Android als iOS en zouden een prijskaartje hebben van $ 32 per lamp, een Europese prijs is momenteel nog niet bekend gemaakt.

Volgens het Zuid-Koreaans bedrijf hebben de lampen een gemiddelde levensduur van 10 jaar, gebaseerd op een gebruik van 5 uur per dag. Één van de functies is de ‘security-modus’, hiermee kan je de lichten inschakelen, dimmen of doven wanneer je niet thuis bent. Dit kan je ook automatisch instellen wanneer je bijvoorbeeld voor een tijdje op reis gaat, wat potentiële inbrekers op het verkeerde been zet. Ook is er de mogelijkheid om de lichten te laten knipperen wanneer je een oproep ontvangt. Om deze functies te kunnen gebruiken heb je minimaal iOS 6 nodig. Android-gebruikers krijgen er nog een extraatje bij: de ‘party-modus’. Zij kunnen de lampen laten knipperen op maat van hun muziek. Bij de Philips Hue is dit ook mogelijk, maar enkel met apps van derden.

Het zal interessant zijn om deze ‘bulbs’ van LG te vergelijken met de Hue van Philips. Het staat wel al vast dat deze Zuid-Koreaanse lampen een stuk goedkoper zullen zijn dan de Nederlandse variant. De introductieprijs is vastgesteld op $ 32, wat bijna de helft minder is dan de Hue. Een ander verschil is dat er bij de lampen van LG geen sprake is van allerlei verschillende kleurtjes, wat bij Philips wel het geval is. Voor de geïnteresseerden is het wel nog even wachten, voorlopig zijn de Aziatische ‘Smart Bulbs’ enkel te koop in hun thuisbasis Zuid-Korea.

About the Author /

nick.segers@live.be

ICT'er · webmaster <a href="http://www.dyonisos.be">dyonisos.be</a> · author · girlfriend · explorer · photographer · metalhead · Apple addict  · gamer · e-mail: <a href="mailto:nick@applevlaanderen.be">nick@applevlaanderen.be</a>

Reactie (1)

Wat is jouw mening?...