Back

Beats in onderhandeling met Apple over mogelijke overname

Apple zou naar verluidt in onderhandeling zijn met Beats over een mogelijke overname van de muziekstreamingdienst en de productie van de befaamde koptelefoons. Men zou 3,2 miljard dollar willen betalen voor dit bedrijf en de deal zou volgende week aangekondigd worden.

Beats werd in 2008 opgericht door Jimmy Iovine en Dr. Dre en startte met het maken van premium koptelefoons en andere audio-apparaten. Enkele jaren terug kochten ze een muziekstreamingdienst en lanceerden onlangs Beats Music waarmee het wil concurreren met Spotify, Rdio, Pandora, enzovoort.

Als deze deal doorgaat, dan zou dit de grootste overname ooit zijn voor Apple. Het is echter niet geheel duidelijk wat Apple wil bereiken met deze overname. Mogelijk willen ze hun ervaring in muziekstreaming gebruiken om iTunes Radio te verbeteren en eventueel te herpositioneren zodat Apple beter de concurrentie kan aangaan met het grote Spotify en dergelijke.

Er gaat ook een gerucht de ronde dat Iovine rechtstreeks aan Cook zal rapporteren als speciale adviseur betreffende creatieve kwesties.

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Wat is jouw mening?...