Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Katie Cotton gaat met pensioen na 18 jaar als Vice President van...

Sinds 1988 werkt Katie Cotton al bij Apple en ze is reeds 18 jaar de hoofdverantwoordelijke voor PR bij het bedrijf. Twee dagen geleden kondigde een woordvoerder aan dat ze na 26 jaar bij Apple op pensioen zal gaan. Ze heeft nooit echt in de schijnwerpers gestaan en is voor het grote publiek eerder onbekend. Maar ze heeft Apple geholpen bij productlanceringen, en dat zowel tijdens de moeilijke jaren ’90 als ook tijdens de latere successen van het bedrijf zoals de iPad, iMac en iPhone.

Katie Cotton

Katie Cotton heeft enorm veel ervaring als Vice President voor de wereldwijde bedrijfscommunicatie van Apple. Zij is verantwoordelijk voor het huidige imago van het bedrijf, en hield zich bezig met het voorbereiden van onder meer persconferenties en keynotes. Ook is ze de persoon die de geheimzinnigheid rond elke nieuwe productaankondiging creëerde. Ze stond heel dicht bij voormalig CEO Steve Jobs en zorgde ervoor dat die zeer goed beschermd werd tegen de media. Ook is ze momenteel nog de ‘bewaakengel’ van de huidige Apple-baas Tim Cook.

Een woordvoerder van Apple meldde aan Recode dat Cotton zich in haar hele loopbaan ten volle heeft gegeven voor het bedrijf. Maar ze wou al voor een lange tijd meer tijd kunnen doorbrengen met haar familie. Daarbij vertelde de woordvoerder ook dat ze enorm zal gemist worden in het hoofdkwartier van Apple. Zelf geeft Cotton toe dat Apple een deel van haar hart en ziel is, en dat de keuze om met pensioen te gaan een moeilijke beslissing was.

Mogelijke vervangers voor Cotton zijn Steve Dowling en Natalie Kerris, beiden hebben al meer dan 10 jaar ervaring binnen Apple en zouden de job met niet te veel moeilijkheden kunnen overnemen.

Wat is jouw mening?...