Back

Apple is tweede grootste online retailer

Internet Retailer heeft berekend dat Apple sinds kort de tweede grootste online retailer is, na het inhalen van Staples afgelopen jaar. Amazon blijft evenwel de onbetwiste nummer 1.

Apple heeft in 2013 een stijging gezien van 24% in haar online verkopen. Daardoor komt het totaal nu op 18,3 miljard dollar, maar verbleekt vergeleken met de $67,8 miljard dollar van Amazon. De stijging van Apple geeft echter een vertekend beeld aangezien vanaf dit jaar ook de verkoop van hardware wordt bijgeteld bij de opbrengsten van de iTunes Store en App Store.Online Internet Retail

 

Zoals je kan zien in bovenstaande grafiek hebben Apple en Staples nog werk voor de boeg als ze Amazon willen bijbenen. Amazon steunt echter volledig op een e-commerce business model, terwijl Apple en Staples ook fysieke verkooppunten hebben.

Als we even de groei vergelijken tussen de top 3, dan zien we dat Amazon echt uit het oog springt. Met een groei van ongeveer 20% zijn ze bij de beste leerlingen van de klas, terwijl Staples het moet stellen met 1% aan groei. Apple’s groei van 24% geeft, zoals reeds gezegd, een vertekend beeld.

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Wat is jouw mening?...