Apple Nieuws Vlaanderen

Home OS X Wereldwijd gebruik van OS X Yosemite verdubbelt na publieke beta-lancering

Afgelopen donderdag deed Apple een uitzonderlijke zet. Het laat vanaf nu gewone Mac-gebruikers toe om het nieuwste besturingssysteem te testen, samen met duizenden developers. Grafieken tonen aan dat het gebruik van OS X 10.10 sinds donderdag al is verdubbeld.

Het aandeel van OS X Yosemite op het Mac-webverkeer was tot donderdag slechts zo’n 0,26%. Maar op vrijdag lag dat aandeel al op 0,50% en dat blijft elke dag nog stijgen. Cijfers van het bedrijf GoSquared tonen dit aan. Deze stijging in ingebruikname kan te wijten zijn aan een grote interesse van het publiek in Apple’s nieuwste OS X. Het bevat een groot aantal mooie verbeteringen en krijgt ook een compleet nieuwe look.

Ingebruikname van OS X Yosemite is verdubbeld

Toch zijn deze cijfers niet volledig representatief. In de eerste 1 à 2 dagen na de publieke opening van het OS, kregen heel wat gebruikers te maken met fouten die ervoor zorgden dat Yosemite niet kon geïnstalleerd worden. Ook was de sectie van Apple’s website waar Yosemite kon gedownload worden, tijdelijk gesloten. Uiteindelijk werden de moeilijkheden tegen het weekend volledig opgelost. Alle deelnemers van het beta-programma hebben nu de kans om Apple’s nieuwste OS X te testen. Vergeet niet dat het een beta-versie is van het besturingssysteem. Daarom wordt aangeraden om Yosemite niet als standaard besturingssysteem te installeren, meer informatie daarover vind je hier.

Apple’s OS X 10.10 Yosemite beta werd geopend voor de eerste miljoen gebruikers die zich inschreven via het officiële OS X Beta Program. Na het inschrijven met een geldig Apple ID, verkrijg je een code waarmee je succesvol de nieuwste beta-versie van OS X Yosemite kan downloaden. Van gebruikers wordt wel gevraagd om feedback te sturen, zodat Apple het besturingssysteem volledig kan klaarmaken voor de officiële publieke launch deze herfst.

Wat is jouw mening?...