Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht 12″ MacBook Air zal beduidend dunner zijn

Eerder waren al geruchten dat Apple binnenkort met een nieuw MacBook Air model zou komen. Stilaan komen hier meer details over vrij en het lijkt erop dat het dunne model nog zal afslanken.

MacBook AirMet zijn 1,7cm is de MacBook Air al de dunste laptop uit Apple’s assortiment. Volgens geruchten zou Apple hier nog verschillende mm’s willen afdoen door onder andere de USB-poort en de MagSafe-poort op te offeren. Concreet zouden ze overstappen op een omkeerbare USB Type C, een nieuw type USB dat wel eens de standaard zou kunnen worden in de toekomst. Ook de MagSafe-poort, diegene waarmee je het toestel kan opladen, zou verdwijnen en plaatsmaken voor een nieuwe manier van opladen.

Om de dikte nog te verminderen zou Apple ook geen ventilators plaatsen in het toestel. De huidige Intel processoren houden lage temperaturen ondanks hun sterke prestaties, en hoeven dus niet gekoeld te worden. Tevens zouden de randen van het scherm aanzienlijk smaller worden dan de huidige generatie. Tenslotte zou er ook bijna geen plaats worden gelaten naast het toetsenbord. De speakers zouden verplaatst worden naar boven het toetsenbord in plaats van eronder.

Nog een leuk weetje: Apple zou naar verluidt ook een nieuw kleurenpalet toepassen op de MacBook Air. Net zoals de huidige iPhones zou je de MacBook Air in het spacegrijs, zilver en goud kunnen krijgen.

Wat is jouw mening?...