Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPad Nieuwe iPads worden voorgesteld op 16 oktober

Zoals steeds kent Apple in het najaar enkele drukke maanden. We werden nog maar pas verwend met de voorstelling van de nieuwe iPhones en de Apple Watch of het volgende evenement met nieuwigheden komt er al weer aan. Traditioneel worden in oktober de nieuwe iPads voorgesteld, maar deze keer heeft het bedrijf uit Cupertino nog wat meer voor ons in petto. Zo zullen wellicht ook de nieuwe iMacs worden voorgesteld en zal de releasedate van OS X 10.10 Yosemite bekend worden gemaakt.

De iPad kreeg vorig jaar een erg grote update waardoor deze zelfs een nieuwe naam kreeg, de iPad Air. Hij kreeg een nieuw design mee, werd dunner en vooral veel lichter. Op 16 oktober zullen we dus zijn opvolger mogen aanschouwen samen met een nieuwe iPad mini. Inmiddels zijn er ook heel wat geruchten dat er een grotere iPad zou worden voorgesteld met een schermafmeting van 12,9 inch. Deze zou een iets geavanceerdere processor meekrijgen (de A8X), waardoor ze hem nu al de iPad Pro noemen. Daarnaast wordt verwacht dat de nieuwe iPads worden uitgerust met Touch ID en een anti-reflectielaag voor het scherm. Bovendien zouden de nieuwe iPads voortaan ook beschikbaar worden in het goud.

Ook voor de iMacs wordt er een upgrade verwacht, al zal deze vooral langs de binnenkant van het toestel te vinden zijn. Over wat we precies kunnen verwachten van deze toestellen is echter weinig geweten. Er is wel veel sprake van een Retina scherm voor dit toestel. Naast de iMacs bestaat ook de mogelijkheid dat ook de Mac mini’s een upgrade krijgen.

Met het nieuwe besturingssysteem OS X 10.10 Yosemite konden we reeds kennismaken op het WWDC in juni. Verwacht wordt dat de release datum voor het grote publiek bekend gemaakt wordt op dit evenement.  Dit zou vlak na de voorstelling kunnen zijn of net na de bekendmaking van de kwartaalresultaten die plaatsvinden op 20 oktober.

Naar goede gewoonte zal je het hele evenement live kunnen meemaken hier bij Apple Nieuws Vlaanderen.

Wat is jouw mening?...