Back

Apple Watch zal via iPhone-app beheerd worden

Op het iPhone-event werd naast de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus ook de Apple Watch gepresenteerd. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan Apple’s nieuwste. Zo werden er heel wat apps toegelicht, de werking van het toestel werd overlopen, de mogelijkheden werden medegedeeld enzovoort. Wat echter niet werd verteld is hoe deze Apple Watch beheerd kon worden. Daar is nu meer duidelijkheid in gekomen, je zal de Apple Watch kunnen beheren van op je iPhone via een nieuwe app. 

Apple Watch om armDe gebruikers van de Apple Watch zullen de apps en andere content kunnen downloaden via een app op hun iPhone in plaats van via het kleine scherm van de Watch. Deze zorgt er dan voor dat de apps beschikbaar worden op Apple’s nieuwste. Je kan het vergelijken met hoe men een iPod beheert via iTunes op Mac of PC. Ook het beheren en aanpassen van de instellingen van de Apple Watch zal mogelijk zijn via die nieuwe app voor de iPhone.

De iPhone zal niet enkel de Apple Watch kunnen beheren maar het zal ook heel wat taken uitvoeren voor je Watch. Zo zullen taken die de processor belasten eerder uitgevoerd worden door de iPhone dan door de Apple Watch. Zo kan bijvoorbeeld de diepe analyse van Health-data door de iPhone gebeuren en wordt alleen de output op je Apple Watch getoond. Op die manier wordt de batterij van de Apple Watch maximaal gespaard. Over de batterij van de Apple Watch weten we overigens weinig. We weten alleen dat ze “makkelijk ‘s nachts op te laden is”, waardoor we kunnen verwachten dat deze batterij een dag meegaat.

De nieuwe app zal wellicht verschijnen in één van de volgende iOS updates, wanneer de Apple Watch op de markt komt. De Apple Watch moet in de Verenigde Staten te koop zijn vanaf $350, wat wellicht betekent dat hij in Europa voor €350 over de toonbank zal gaan. Momenteel staat de Apple Watch tentoongesteld in Parijs.

 

About the Author /

jochen@applevlaanderen.be

Student - Wants to see the world - Economics is considered interesting - Apple is cool, but expensive - Tennis & volley-bal fan as well fan of some less known sports - Likes to practice some sports myself - Always in for a night out!

Wat is jouw mening?...