Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Q4 kwartaalresultaten bekend op 20 oktober

Apple zal op 20 oktober de resultaten van het laatste kwartaal bekend maken.

Op haar pagina voor investeerders heeft Apple vandaag bekend gemaakt dat het om 23u Belgische tijd een conference call zal houden. Daarin zullen zoals gewoonlijk de kwartaalcijfers worden besproken, alsook enkele vragen van investeerders worden beantwoord.

Vorig kwartaal boekte Apple een omzet van 37,4 miljard dollar waarvan 7,7 miljard winst. Er gingen maar liefst 35,2 miljoen iPhones,13,2 miljoen iPads en 4,4 miljoen Macs over de toonbank. De maatstaf waarmee zal worden vergeleken is Q4 2013. Toen werd er een omzet genoteerd van 37,5 miljard dollar en een winst van 7,5 miljard dollar. 33,8 miljoen iPhones; 14,1 miljoen iPads en 4,6 miljoen Macs werden in dat kwartaal aan de man gebracht.

De sterke start van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zullen zich zeker weerspiegelen in de komende kwartaalcijfers. In het openingsweekend werden er maar liefst meer dan 10 miljoen iPhones verkocht, een absoluut record.

Vermoedelijk zal Apple ook meer informatie verschaffen over de lancering van OS X Yosemite, waarvan de finale versie sinds vandaag beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Wat is jouw mening?...