Back

Meer details over de werking van de hartslagmonitor van de Apple Watch

Apple geeft op de ondersteuningspagina van de Apple Watch meer informatie over de werking van de hartslagmeter.

watch-heart-rate-monitor-heroNaast een aantal tips over de manier waarop je een nauwkeurige registratie van je hartslag kan bekomen geeft Apple ook meer uitleg over de werking van de hartslagmeter van de Apple Watch. Je hartslag wordt om de tien minuten geregistreerd door de Apple Watch. Met behulp van een bijpassende Glance kan je op elk moment van de dag nagaan hoe je hartslag gedurende de afgelopen uren geweest is.

De Apple Watch slaat deze informatie op in de Gezondheid-app. Op basis van deze informatie bepaalt de Apple Watch hoeveel calorieën je verbruikt hebt. Natuurlijk kan je indien je dit wenst de hartslagmeter gebruiken als je bij trainingen rekening wil  houden met je hartslag.

De Apple Watch registreert je hartslag met behulp van groene ledlampjes die in combinatie met lichtgevoelige fotodiodes bepalen hoeveel bloed er door de pols loopt. Elke keer je hart klopt, stroomt er iets meer bloed door de pols. Doordat de ledlampjes honderden keren per seconde knipperen, kan de Apple Watch bepalen hoe hoog of hoe laag de hartslag is.

screenshot-2015-04-20-10-19-43Wanneer je als gebruiker ervoor zorgt dat de Apple Watch goed om je pols vastzit, bekom je de nauwkeurigste meting van je hartslag. Voor wie het wenst is het ook mogelijk om de Apple Watch via bluetooth te laten communiceren met een externe hartslagmeter zoals bijvoorbeeld een borstband.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...