Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Krastest Apple Watch

Op de videosite van Unbox Therapy kan je zien hoe de Apple Watch aan allerlei beproevingen blootgesteld wordt.

photo.jpgIndien je nog twijfelt tussen een stalen Apple Watch of de Sport-editie moet je beslist ook rekening houden met het verschil tussen de schermen van beide horloges. De stalen Apple Watch beschikt over een saffieren scherm terwijl de Apple Watch Sport een scherm heeft van gehard glas.

Krastest Apple Watch Sport

Unbox Therapy, bekend van de video waarbij de iPhone 6 met de hand gebogen werd, heeft op haar videowebsite een video geplaatst waarbij de Sport-versie van de Apple Watch onder handen genomen wordt met een sleutel, een mes, staalwol en schuurpapier.

De sleutel, het mes en de staalwol laten geen sporen na op het scherm van de Apple Watch Sport maar het schuurpapier maakt heel wat krassen in het scherm. Concreet betekent dit dat dit scherm bij dagelijks gebruik niet vlug zal beschadigd worden maar dat er wel krassen kunnen ontstaan wanneer het scherm in aanraking komt met een ruw voorwerp.

Krastest stalen Apple Watch

Het saffieren scherm van de stalen Apple Watch werd onder handen genomen door het bedrijf iPhonefixed. Ze stelden het scherm op de proef met sleutels, schuurpapier, een hamer en een boormachine.

Zelfs na de actie met de boor vertoonde het saffieren scherm nog geen krasje. Bijgevolg is dit saffieren scherm aan te raden voor mensen die werken in een omgeving met veel ruwe materialen.

mjccevnc-largeHet verschil tussen gehard glas en saffierglas

Bij het dagelijkse gebruik zijn beide schermen krasvast. Maar er zijn nog andere verschillen tussen het gehard glas en het saffierglas. Het gehard glas verkrijgt zijn eigenschappen door een chemisch proces waarbij de natrium-ionen vervangen worden door kalium-ionen. Hierdoor ontstaat een licht maar heel sterk en licht buigbaar glas.

Saffierglas is het op één na hardste materiaal dat er bestaat. Enkel diamant is nog harder. Hierdoor is saffierglas minder buigzaam en vooral zwaarder dan gehard glas.

Wat is jouw mening?...