Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Voorlopig geen spoor van een iPhone 6c

Het mobiel reclame bureau Fiksu laat via een bericht op hun blog weten dat ze twee nieuwe iPhone  modellen terugvinden in hun data bank. Die modellen zijn waarschijnlijk de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus wat een release van de iPhone 6c in de nabije toekomst zo goed als ontkracht. Maar volgens bronnen is het mogelijk dat de 4inch iPhone pas in de lente van volgend jaar opduikt.

In het bericht meldt Fiksu dat er twee nieuwe iPhone modellen opduiken met  iphone8,1 en iphone8,2 als modelnummers. Deze verwijzen hoogst waarschijnlijk naar de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Er waren zo’n 87 iPhone’s met het 8,1 modelnummer teruggevonden sinds juli en 67 iPhone’s van het 8,2 type. De activiteit van de apparaten vond voornamelijk plaats in (hoe kan het ook anders) Amerika, Brazillïe en Duitsland.

iPhone 6s en iPhone 5cDe informatie van Fisku bekrachtigt dat er voorlopig geen bewijs is van een opvolger voor de iPhone 5c, de low budget optie die de iPhone 5 verving met de lancering van de iPhone 5s. Digitimes liet begin deze maand wel weten dat de iPhone 6c (colour) pas in het tweede kwartaal van 2016 in productie gaat volgens bronnen uit de semiconductor sector.

Analyst Timothy Arcuri liet afgelopen maand aan Business Insider weten dat Apple van plan is de iPhone 6 als “goedkoop” alternatief aan te bieden naast de 6s (Plus). Wat strategisch gezien helemaal geen slechte zet is, de iPhone 6 is de best verkopende iPhone die door zijn groter formaat heel wat voormalige android gebruikers heeft weten te bekoren. In alle waarschijnlijkheid zal de iPhone 6c, als die er al komt, een iPhone 6 zijn met een 4inch scherm en zal deze uit metaal vervaardigd worden in plaats van polycarbonate zoals nu het geval bij de iPhone 5c.

Wat is jouw mening?...