Back

Nieuwe draadloze Apple muis en keyboard duiken op in FCC aanvraag

Het Apple Wireless Keyboard en de Apple Magic Mouse zijn al vele jaren onveranderd gebleven maar blijkend uit de recente FCC (Federal Communication Commission, de regulator in de VS)  aanvragen kan dit snel veranderen.

Apple Magic Mouse 2 2Het huidige model van de Magic Mouse werd geïntroduceerd in 2009 wat nu al zes jaar geleden is. Apple’s  huidige draadloze toetsenbord is net iets jonger met een release in 2011. Beiden verdienen dus al lang een hoogstnodige opfrissing. In Amerika moet elk bedrijf dat een elektronisch apparaat op de markt brengt een aanvraag voor regularisatie indienen bij de FCC, deze aanvragen zijn publiekelijk waardoor het mogelijk is om aanvragen in te kijken en “nieuwe” producten te bekijken voor ze geïntroduceerd worden.

beiden apparaten maken momenteel gebruik van de oudere Bluetooth 2.1 technologie maar zullen in de toekomst worden geüpdatet met de nieuwste Bluetooth 4.2 LE (Low Energy). Maar daar blijft het niet bij, beiden toestellen zullen ook niet langer gebruik maken van AA batterijen maar worden in plaats daarvan voorzien van ingebouwde lithium batterijen. Opladen zal dus via een aansluiting (waarschijnlijk USB) gebeuren, hoewel de huidige generaties geen probleem hebben met hun batterij verbruik zullen de vernieuwde versies die prestaties nog verder strekken.

Apple FCC Wireless Keyboard 2015Op de aanvragen wordt enkel de Magic Mouse 2 met naam vernoemd. De testen zijn uitgevoerd met pre-productie toestellen, dit wil zeggen dat de toestellen nog niet in massaproductie zijn en een zeer flexibele lanceeringsdatum kunnen hebben. Waarschijnlijk zullen ze worden voorgesteld op het opkomend Apple Event van 9 september maar dit kan in principe ook (een hele tijd) later.

De twee aanvragen kunnen worden gevonden op de website van de FCC met de ID nummer BCGA1644 voor het toetsen bord en BCGA1675 voor de Magic Mouse 2.

About the Author /

jan_vervloet@me.com

18, from the middle of nowhere, al vele jaren steevast geïnteresseerd in technologie. "If you can't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?" -Ru

Wat is jouw mening?...