Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Review: ETA – zoek reistijden naar je favoriete locaties

Sommige mensen weten vaak niet goed hoeveel tijd ze moeten rekenen om op een bepaalde locatie te geraken, met als gevolg dat ze veel te vroeg of veel te laat aankomen. Google Maps bijvoorbeeld geeft de geplande reistijd naar je bestemming en vervolgens ook rij-instructies, maar er zijn ook andere apps die zich enkel toeleggen op het weergeven van rijtijden. Dit kan zeer handig blijken als je vlug wil zien hoe vroeg je moet vertrekken voor een bepaalde afspraak.

ETA is een app die gebruikers zo goed mogelijk wil informeren over de geplande reistijd naar hun favoriete bestemmingen. Voorbeelden van deze bestemmingen kunnen zijn: je werk, het huis van vrienden, het restaurant waar je graag gaat eten, het sportcentrum, enzovoort. Deze favoriete plaatsen kan je eenvoudig ingeven in de app op enkele manieren. Je kan je huidige plaats opslaan, een zoekopdracht uitvoeren en vervolgens die plaats opslaan of je kan uit je contactenboek het adres van een vriend of kennis selecteren.

ETA app

Eenmaal je enkele bestemmingen hebt verzameld, krijg je ze in een lijst te zien met telkens de geplande reistijd. Als je naar rechts veegt op een bestemming krijg je de reistijd als je te voet gaat in plaats van met de auto. Deze reistijden houden rekening met het huidige verkeer en trachten een zo accuraat mogelijke tijd weer te geven.

Om rij-instructies naar een bestemming te krijgen, tik je op de gewenste bestemming en vervolgens op ‘Directions’. ETA laat je toe om zelf op voorhand een kaartenapplicatie te selecteren en ondersteunt Apple Maps, Google Maps en Waze. Vervolgens zal de navigatieroute worden geladen in de gewenste navigatie-app.

ETA is te koop in de App Store voor €1,79.

Wat is jouw mening?...