Back

Review: Carousel – de ‘foto-sharing’ app van Dropbox

Het usb-stickje begint te verouderen en ook het opslaan van belangrijke bestanden en foto’s op je lokale schijf is niet altijd zo veilig. Dropbox biedt hiervoor een ideale oplossing om je bestanden en foto’s op te slaan in de cloud! Dropbox probeert nu, via Carousel, zijn gebruikers het leven nog wat makkelijker te maken. Carousel is een photo-sharing app die al je foto’s uit Dropbox gaat halen en ze gaat organiseren op tijd en locatie. Wij gingen er even mee aan de slag en onze eerste indrukken lees je hieronder.

First things first, gezien deze applicatie van de ontwikkelaars van Dropbox komt en deze ook gebruikt, heb je een Dropbox-account nodig om aan de slag te gaan met Carousel. Als je die reeds hebt of je hebt er één aangemaakt, is het opstarten van Carousel kinderspel. Je moet op enkele momenten als gebruiker toegang geven tot bijvoorbeeld je foto’s, dan gewoon even connecteren met je account.

Nu zitten in principe reeds al je foto’s in Carousel. Voor je effectief de app kan gebruiken biedt Carousel je nog een korte rondleiding aan om snel de meeste functies beet te hebben. Deze tutorial zie je bij de meeste applicaties, maar het valt nu al op dat Carousel qua design wel op punt staat.

Vanaf nu kunnen we aan de slag in de app. De interface ziet er in elk geval strak uit. Zoals reeds gezegd sorteert de applicatie alle foto’s en video’s volgens tijd en locatie. Je kan door je foto’s gaan door, zoals bij de meeste smartphone’s, naar boven of onder te scrollen. Er is onderaan de app ook een tijdlijn toegevoegd. Niet enkel voor het mooie zicht en de duidelijke tijdsindicatie, maar deze kan namelijk ook gebruikt worden om door je foto’s te scrollen naar een bepaalde periode. Dit is vooral namelijk handig als je snel enkele jaren terug in de tijd wenst te gaan.

User Interface

Verberg of deel

Een klik op een foto toont je de foto in ware grootte. In deze modus heb je dan twee mogelijkheden. Je kan naar boven vegen, wat ervoor zal zorgen dat je deze foto toevoegt aan een bestand dat je vervolgens kan delen. Dit is ook waar de applicatie voor staat, maar het lijkt ons toch nog wat te kort te schieten. Zo kan je enkel nog maar kiezen om te delen via een bericht, mail of Twitter. Gezien de vele sociale media zoals Facebook en Instagram, lijken bovenstaande opties toch wat weinig. We voegen hier wel aan toe dat de ontwikkelaars wel al druk in de weer zijn om de nodige sociale media toe te voegen aan de app.

Een veeg naar beneden brengt ons dan weer bij een andere interessante functie. Dit zal ervoor zorgen dat deze foto of video niet meer in de tijdlijn staat. Door deze functie is het duidelijk dat Carousel eigenlijk als stand-alone applicatie kan worden gebruikt. Het zorgt er namelijk voor dat de geselecteerde foto of video niet langer in je tijdlijn komt, maar verborgen wordt in een aparte folder. Die foto of video wordt niet gewist, maar verborgen. Als je dan linksboven op je initialen of ingestelde foto klikt, kom je bij je instellingen terecht. Daar heb je een optie “hidden photo’s & video’s” en hier worden de geselecteerde foto’s of video’s naartoe geschreven. Het was even zoeken want ik miste het verwijderen van foto’s of video’s in deze app, maar vond het terug in deze functie. Je moet dus voor het verwijderen eerst je foto uit de tijdlijn halen voor die effectief kan verwijderd worden. Deze handeling kon, wat ons betreft, toch een pak makkelijker gehouden worden.

Instellingen

Via ‘hidden files’ zijn we bij de instellingen gekomen. Hier heb je de kans om je account wat persoonlijker te maken door het toevoegen van een foto. Hier zie je ook hoeveel plaats je op dit moment gebruikt. Via een in-app aankoop kan je hier je Dropbox account upgraden naar de Pro versie (voor 89,99 euro). Verder heb je hier nog de mogelijkheid om te kiezen of je je foto’s enkel via WiFi laat synchroniseren of ook via je mobiel netwerk.

Prijs in de App Store

Voordeel aan Carousel is dat hij gratis te downloaden is in de App Store. Weinig reden dus om hem niet eens uit te testen! Download Carousel hier.

About the Author /

euvrard.y@gmail.com

Bachelor Sportmanagement | Student Toegepaste Informatica | Voetballer | Mail: yannick@applevlaanderen.be

Wat is jouw mening?...