Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS Apple lanceert web tool om gsm nummers uit iMessage te verwijderen

Apple heeft vorige zondag een handige web tool gelanceerd. Via een nieuwe webpagina is het nu mogelijk om je gsm nummer van iMessage te ontkoppelen zonder dat je daarvoor je iPhone nodig hebt.

Vanaf nu is het dus mogelijk om via deze website je gsm nummer te verwijderen uit iMessage. De website vraagt je telefoonnummer en zendt vervolgens een bericht met een 6-cijferige code naar dat nummer. Na het invullen van die code is je nummer ontkoppeld van iMessage.

Deze functie is eigenlijk vooral bedoeld voor mensen die geen iPhone meer hebben en hun iMessage niet gedeactiveerd hebben. Het gebeurde tamelijk vaak dat vrienden of kennissen nog steeds berichten stuurden via iMessage. De ontvanger had echter geen iPhone meer en kon de berichten dus niet lezen of ontvangen. Met deze nieuwe web tool is dit probleem dus van de baan. Na het invullen van de 6-cijferige code is je nummer dus ontkoppeld. Dit zorgt ervoor dat mensen die vanaf hun iPhone sturen nu standaard een SMS ipv. een iMessage sturen.

Apple support heeft bovendien nog een pagina met redenen waarom het handig is om je nummer uit iMessage te verwijderen. Veelgestelde vragen kunnen hier ook op teruggevonden worden.

In tegenstelling tot Googles Hangouts en Blackberry’s BBM chat blijft iMessage exclusief voor Apple-gebruikers.

 

Wat is jouw mening?...