Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Nieuwe conceptbeelden van de iPad Pro

Na de toevloed van geruchten over de iPad Pro en een stylus pen, die mogelijk tegelijkertijd gelanceerd zal worden, heeft de bekende designer Martin Hajek op zijn blog een reeks conceptweergaves van beide apparaten gepubliceerd.

De door Hajek ontworpen modellen bevatten meerdere details over de iPad Pro, waarvan beweerd wordt dat deze tablet zal beschikken over een display van 12,2 – 12,9 inch en qua design in de lijn zal liggen van de huidige iPad Air 2 en de iPad Mini 3. De weergaves zijn gebaseerd op een aantal tekeningen die in november 2014 werden verspreid. In deze tekeningen laat Hajek de grotere schuine kant van de eerdere versies van de iPad terugkeren. Hajek plaatst ook speakers aan de bovenkant, de onderkant en de zijkant van het apparaat. Hierdoor zou stereo mogelijk worden op het moment dat de iPad gebruikt wordt in landscape.

16325331956_3f9b563361_b

Voor het overige zou de iPad Pro de huidige uiterlijke eigenschappen behouden : de volumeknoppen op de rechterzijde, een aan-uit-knop rechtsboven, aan Lightning-charger centraal onderaan en een home-knop op zijn vertrouwde positie.

15728851964_240beca966_b

Naast de iPad Pro heeft Hajek ook conceptbeelden gemaakt van een stylus pen, die door Apple zelf ontwikkeld zou worden. De beelden van deze stylus zijn echter niet gebaseerd op betrouwbare informatie omdat er zo goed als geen details gelekt of bekend zijn. Hajek stelt zich wel voor dat de stylus zou beschikken over een capacitieve +/- schuif voor bijkomende bedieningen en ook over elementen van de Apple Watch, zoals biometrische sensoren en een digitale kroon.

16163927770_7cf191bdd7_b

De nieuwe beelden tonen meestal een zilveren versie van de iPad Pro, maar hoogstwaarschijnlijk zal de iPad Pro ook beschikbaar zijn in Space Gray en Gold. Volgens de recentste geruchten zou de iPad Pro bij het einde van de lente of het begin van de zomer op de markt komen. De volledige reeks van beelden van de iPad Pro en de stylus pen kan je bekijken op de blog van Martin Hajek.

Wat is jouw mening?...