Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Apple geeft 3D Touch op twee leuke manieren extra aandacht

De iPhone 6s en 6s Plus zijn beide voorzien met de nieuwe 3D Touch functie. Het is duidelijk dat Apple daarmee extra wil scoren en de aandacht trekken. Met een nieuwe reclamespot en nog nooit geziene 3D-Touch tafels zijn ze alvast goed gestart.

Het begon allemaal vorige week toen Apple uitpakte met een reclamespot waarin de 3D Touch functie een hoofdrol opeiste. De spot duurt maar een halve minuut en daarin laat Apple zien wat Peek en Pop is, op een grappige manier. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de mogelijkheden die het drukgevoelige scherm met zich meebrengt.

Wat verder opvalt in de reclamespot, is dat Apple Oscar-acteur Jamie Foxx heeft weten te strikken voor een bijrol, in de spot staat hij naar zijn nieuwe album te luisteren.

De reclamespot sluit aan op de slogan van Apple:

 “and the only thing that’s changed with touch is everything.”-Apple

De muziek die je in de achtergrond hoort zijn samples van Apple Pie van Rafferty, het reclamespotje staat ook op het YouTube-kanaal van Apple.

Maar Apple gaat nog een stevige stap verder om de aandacht te vestigen op 3D Touch. In de Apple Stores van San Francisco en New York, worden de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op een wel heel bijzondere manier tentoon gesteld.

De toestellen liggen op speciaal ontworpen 3D Touch tafels. Dit zijn grote metalen tafels die eigenlijk dienst doen als grote lcd-schermen, waarop acht iPhone 6s-toestellen zijn gemonteerd.

Touch Tafels

Appleinsider©

 

Alle toestellen tonen een afbeelding van een vis, het vissen-thema wordt ook gebruikt op de dozen van de nieuwe toestellen en in de live wallpapers. Wanneer je op het scherm van de iPhone drukt gebeurt er iets op het display van de tafel. Er ontstaat een animatie van een rimpelende golf op de tafel, zodat het lijkt alsof de vissen in het water zwemmen. Hoe harder je duwt, des te sterker de animatie. Afhankelijk van waar je het iPhone scherm aanraakt, is de beweging ergens anders op de tafel zichtbaar.

In onderstaand filmpje is te zien hoe dat werkt:

Het is niet heel erg spectaculair maar wel leuk om te zien. Volgens Apple zijn dit de enige twee ‘Force Touch tafels’ ter wereld die aan de nieuwe iPhone gekoppeld kunnen worden. Om de tafel te zien en uit te proberen, moet je dus naar New York of San Francisco. Dat Apple ze ook gaat promoten in een andere landen is nog niet geweten.

Wat is jouw mening?...