Back

Apple lanceert eerste, spraakbesturende speaker

Een maand geleden stelde Apple zijn langverwachte producten en software voor. Het meest opvallende was de Apple HomePod, een slimme speaker die tal van functies heeft. Het is sinds 2015 geleden dat Apple een nieuw product lanceert (Apple Watch), maar ook dit product bestaat al bij de concurrentie.

Siri, wat is de HomePod?

De HomePod is de concurrent van de Amazon echo en Google Home, eenvoudig gezegd, een speaker die jouw commando’s kan uitvoeren door de spraakherkenning die Apple al in zijn producten gebruikt, Siri. Door de lancering van de HomePod geeft Apple een extra dimensie aan zijn domotica platform, HomeKit. Dit platform is de laatste jaren erg gegroeid, zo kan je je verwarming bedienen met de slimme thermostaten van Honeywell of de Philips Hue lampen draadloos bedienen. Innovatief, maar ook echte krachtpatser op gebied van geluidskwaliteit.

Weg met de stereo-installatie

Zeg niet zomaar luidspreker tegen de HomePod. Deze is te vergelijken met de systemen van Sonos, de HomePod zorgt voor een virtual-sound effect en geeft je geluid in alle hoeken van de kamer. Hij scant als het ware de ruimte en zorgt voor een optimaal effect. Uiteraard zal de Homepod werken met Airplay, waardoor je deze kan gebruiken voor je Apple tv, of gewoon om Apple Music afspelen. Dit allemaal op jouw commando via de spraakherkenning, luisteren zal hij alleszins wel doen, want de HomePod bevat maar liefst 6 microfoons. Of de HomePod zal werken met music-streamconcurrenten zoals Spotify is voorlopig nog onbekend.

Laatkomer

Ook hier waren de concurrenten Apple voor. Apple-fans moesten drie jaar geleden ook lang wachten op de smartwacht van Apple die Samsung en Pebble al op de markt aanboden. Nochtans was Apple enkele jaren geleden erg revolutionair. Zo brachten ze als eerste de smartphone (iPhone) en tablet (iPad) uit. De reden hiervoor? Apple blijft vaak innoveren in zijn bestaande producten en er veel tijd overgaat vooraleer ze tot een perfect nieuw eindproduct komen, maar ook omdat de concurrentie bikkelhard toeneemt.

 

Overtuigd?

Ben je overtuigd om de innovatieve HomePod te kopen? Dan moet je nog wel even geduld hebben. Pas in december zouden ze verkrijgbaar zijn in de VS. Het is momenteel nog afwachten wanneer de HomePod in België beschikbaar zal zijn.

Apple HomePod zwart

About the Author /

nwinderickx@ymail.com

Ik ben een echte Apple liefhebber. Ik hou van de variatie van technologie & design. Zo maak ik websites en logo's, en kan ik me uren bezighouden met technologische producten; van IP-camera's tot totale huisautomatisering.

Wat is jouw mening?...