Back

Apple op jacht naar Zwitserse horloge-experts

Het is al langer geweten dat Apple hoogstwaarschijnlijk dit jaar zijn eerste stappen zal zetten op de smartwatch markt. Zeker nu Google ‘Android Wear’ heeft voorgesteld, een softwareconcept waarvan verschillende fabrikanten gebruik zullen mogen maken voor hun smartwatches. LG en Motorola hebben al interesse getoond en komen zelfs dit jaar al met eerste versies.

Apple op jacht in Zwitserland

Tijd dus voor Apple om de ontwikkeling van hun eigen smartwatch, ondertussen al door velen iWatch genoemd, wat op te drijven. Volgens Jean-Claude Biver, voorzitter van de horloge-divisie van het luxemerk LVMH, zou Apple al geprobeerd hebben verschillende werknemers van het horlogemerk Hublot te rekruteren  Naast Hublot zouden ze het ook geprobeerd hebben bij andere Zwitserse topmerken. Biver zegt dat hij de mails zelf gezien heeft, maar dat niemand op het aanbod is ingegaan.

Experts in metallurgie nodig

Volgens Larry Pettinelli, Amerikaans voorzitter van het Zwitserse merk Patek Philippe, zou Apple op zoek zijn naar mensen uit de Zwitserse horloge industrie die kennis en ervaring hebben op het vlak van metallurgie (materiaalkunde gefocust op metalen). “Zo zou het kunnen dat Apple overweegt een soort van hybride toestel te maken dat deels bestaat uit mechanische elementen. De Zwitserse horloge industrie is zeer bedreven in de metallurgie.”, laat Pettinelli weten.

Alvast geen interesse van Swatch

Nog een ander bekend Zwitsers merk, Swatch, liet over dit onderwerp ook van zich horen. Nick Hayek, CEO van Swatch, beweert dat ze in het verleden reeds in gesprek zijn geweest met de belangrijkste technologiegiganten die zich op die smartwatch-markt (zullen) begeven. Hayek heeft in het verleden echter al duidelijk gesteld dat hij smartwatches niet ziet als revolutionaire toestellen omdat de schermpjes volgens hem te klein zijn.

Hayek liet verder weten dat Swatch geen interesse heeft in enige vorm van samenwerking met eender welk technologiebedrijf. Hun primair doel is om het erfgoed van Swatch en de eigenheid te behouden. Zoals het er nu naar uitziet zal Apple dus nog even verder moeten zoeken…

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Wat is jouw mening?...