Back

Nieuwe iWatch, grotere iPhones en meer voor derde kwartaal van dit jaar

Dit jaar hebben we voorlopig nog niet veel nieuws gezien van Apple. De eerste maanden van het jaar zijn doorgaans heel wat rustiger, er wordt dan voornamelijk achter de schermen aan nieuwe ideeën en updates gewerkt. Dit wil zeggen dat de twee laatste kwartalen van het jaar meestal de drukste zijn voor Apple. Deze drukte begint doorgaans met de World Wide Developers Conference (die dit jaar in de week van 2 juni zal plaatsvinden).

Maar geen nood! Volgens Ming-Chi Kuo, analyst bij KGI, zullen de laatste twee kwartalen ook dit jaar weer zeer druk worden voor Apple. Kuo stelde een tijdlijn op waarop visueel staat weergegeven wanneer welke nieuwe producten juist uitgebracht zullen worden. Deze tijdlijn zie je hieronder:

Product launches Apple 2014

 

Kleine update voor de iMac

Wanneer we naar deze grafiek kijken zien we dat we voorlopig dus nog niet te veel moeten verwachten. Vermoedelijk zien we tegen het einde van kwartaal 2 een kleine update verschijnen voor de iMac. Het zal hier hoogstwaarschijnlijk gaan om een kleine update waardoor de iMac weer wat nieuwere hardware zal krijgen.

Drukte in september

Wanneer we dan verder kijken zien we dat het einde van kwartaal 3 en het begin van kwartaal 4 enorm druk zullen zijn voor Apple. Concreter wil dit zeggen dat we normaal in september de gebruikelijke iPad en iPhone updates te zien krijgen. De iPhone update wordt vermoedelijk wel wat grootser, er wordt namelijk al geruime tijd gespeculeerd dat Apple de schermgrootte van de iPhone zal vergroten. We zien dan mogelijk in september een iPhone met een 4.7 inch scherm verschijnen (recente lekken bieden ook wat meer geloofwaardigheid).

Natuurlijk staat ook de iWatch ertussen die vermoedelijk ook ergens rond september zal worden uitgebracht. Er bestaat nog heel wat onduidelijkheid over de iWatch, maar de laatste tijd lijkt het meer en meer dat deze gefocust zal zijn op gezondheid (meten en bijhouden van lichamelijke prestaties). Naast de iWatch wordt ook al lang verwacht dat de Apple TV een update zal krijgen.

12″ MacBooks en een nog grotere iPhone

Er doken eerder al berichten op die beweerden dat Apple dit jaar met MacBooks met een scherm van 12 inch zal komen. Ook deze zouden voor deze periode gepland zijn. Als allerlaatste zien we opnieuw een iPhone verschijnen. Apple zou niet enkel van plan zijn één grotere iPhone uit te brengen, maar ze zouden 2 groottes willen uitbrengen. Volgens de analyst zou deze tweede, nog grotere versie (van 5,5 inch), uitgebracht worden tegen het einde van dit jaar.

Als we analyst Ming-Chi Kuo en zijn grafiek mogen geloven staat er ons dus nog heel wat te wachten voor dit jaar. Al de producten die op deze grafieken verschijnen zijn de voorbije maanden ook in geruchten verschenen. Op basis van deze grafiek weten we dus ook wanneer we ze mogen verwachten. We zullen dus wel nog even geduld moeten uitoefenen.

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Wat is jouw mening?...