Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Zullen Iovine en Dr. Dre bestuursposities krijgen bij Apple?

Zoals we al eerder meldden zou Apple geïnteresseerd zijn om het merk ‘Beats’ over te nemen voor maar liefst 3,2 miljard Amerikaanse dollars. Er zijn nog steeds geen harde bewijzen over deze deal, maar toch blijkt het gerucht genoeg geloofwaardigheid te hebben om te blijven bestaan. Volgens nieuwe bronnen zullen de oprichters van Beats, Dr. Dre en Iovine, als executives worden aangesteld bij Apple.

Dre en Iovine

Wanneer Apple Beats zou overnemen voor het enorme bedrag van 3,2 miljard dollar (of ongeveer 2,3 miljard euro), is er een grote kans dat topmannen Iovine en Dr. Dre ook mee zullen overkomen naar Apple. Daar zouden ze zelfs een grote executive positie aangewezen kunnen krijgen. Zo melden bronnen dat Iovine de volledige verantwoordelijkheid zou krijgen over Apple’s muziekdiensten. Hij zou dan vooral contacten leggen met platenlabels.

Apple is momenteel al de grootste muziekaankoper ter wereld, maar relaties met verschillende labels gaan niet altijd even vlot. Daar zou Iovine dus bij kunnen helpen. Ook was hij iemand die vroeger nog vaak met Steve Jobs praatte, en volgens sommigen probeerde hij de vorige CEO van Apple ervan te overtuigen om een muziekstreaming dienst op te starten, zonder veel succes.

Verschillende personen die dicht bij deze zaak staan, beweren dat de nieuwe Apple executives publiekelijk zullen worden voorgesteld op de WWDC begin juni. Voor Dre zou het niet de eerste keer zijn dat hij deel uitmaakt van de hoofdvoorstelling van een WWDC. Een aantal jaren terug verscheen hij al eens in een keynote met Steve Jobs via een videolink. Toen feliciteerde hij Jobs met de succesvolle lancering van de iPod en iTunes Store.

Vorig jaar kondigde Apple-CEO Tim Cook de dienst iTunes Radio aan. Dit bleek niet zo’n groot succes als eerder verwacht en verkoopcijfers van de iTunes Store daalden maar liefst 13% in het afgelopen kwartaal. Het zou dus goed kunnen zijn dat Apple hiermee haar schade wil beperken door Beats over te nemen. Het merk heeft ook wel veel gemeen met Apple aangezien ook Beats een markt creëerde waar er voorheen nog geen was: dure en hippe koptelefoons. Net zoals Apple een nieuwe markt introduceerde met bijvoorbeeld de iPad. Daarenboven heeft Beats een muziekstreaming dienst die Apple weleens zou gaan kunnen gebruiken.

Wat is jouw mening?...