Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Snel ruimte vrijmaken op je iPhone

Hoogstwaarschijnlijk heb je het zelf al ondervonden. Met een iPhone met een opslagruimte van 16 GB kom je snel ruimte te kort. Bij de iOS8-update waren vele iPhone-gebruikers verplicht om bestanden van hun toestel te verwijderen of moesten ze hun toevlucht nemen tot het installeren van de update via iTunes. Velen onder ons maakten het zeker al mee dat ze de vervelende boodschap kregen dat er eerst extra geheugen vrijgemaakt moest worden vooraleer een app geïnstalleerd kon worden of wanneer je een foto wil opslaan.

wgewe

Handmatig bestanden wissen op je iPhone is niet alleen omslachtig maar kost ook dikwijls veel tijd. Phone Expander, een nieuwe desktop-app voor Mac, kan een gebruiker heel wat ergernis besparen. Deze app kan je helpen om snel en eenvoudig vrije ruimte te creëren op je iPhone. Voorlopig is de app enkel beschikbaar voor Mac maar het is zeker niet uitgesloten dat er binnenkort ook een Windows-versie komt. Momenteel is de bètaversie van de nieuwe applicatie (geschikt voor OS X 10.9 en hoger) nog gratis beschikbaar.

Phone-Expander

Hoe ga je te werk om de app te gebruiken? Je kan de app downloaden van de website van Phone Expander. Om de app te gebruiken sluit je je iPhone aan op je Mac en start je de Phone Expander op. In de bètaversie kan je kiezen uit 3 mogelijkheden: Clear Temporary Files, Remove Apps en Clear Photos. Later komt ook de optie Clear Music er nog bij.

Clear Temporary Files

Wanneer je kiest voor de eerste optie, dan kan je de tijdelijke bestanden verwijderen die door je apps bewaard worden. Bepaalde applicaties houden heel wat informatie (soms van maanden geleden) bij met de bedoeling om de app sneller te doen laden. Gekende voorbeelden van apps die heel wat informatie over je status, je foto’s, … bewaren zijn Facebook en Twitter. Ook van tijdschriften en kranten worden de gedownloade bestanden bewaard in het cache-geheugen van je toestel. Met de optie Clear Temporary Files kan je deze tijdelijke bestanden verwijderen.

Screenshot-2015-01-29-16.26.16

Remove Apps

Kies je voor de optie Remove Apps, dan krijg je een lijst van alle iPhone-apps die op je toestel geïnstalleerd zijn. Deze applicaties staan gesorteerd volgens grootte. De apps kan je makkelijk verwijderen door te klikken op de knop. Dit is een pak handiger dan het swipe-werk dat je hebt wanneer je op je iPhone zelf applicaties wil wissen.

Phone-Expander-Back-up-Remove-Photos-Videos

Clear Photos

Met de laatste optie Clear Photos kan je je Camera Roll van je iPhone opkuisen. Hierbij heb je de heel waardevolle mogelijkheid om van je foto’s en filmpjes een back-up te maken op je Mac.

Op dit moment is de bètaversie nog gratis beschikbaar voor iedereen maar binnenkort wordt de toepassing betalend.

Wat is jouw mening?...