Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Store Apple laat grotere apps toe

Enkele dagen geleden kondigde Apple op de website voor ontwikkelaars van applicaties aan dat de maximale grootte van de apps stijgt van 2 GB naar 4 GB.

coomplcated-app-storeSedert de start van de App Store was de grootte van de applicaties beperkt tot maximaal 2 GB. Dat Apple de maximale grootte van de apps optrekt naar 4 GB is heel goed nieuws voor de ontwikkelaars, die in het verleden regelmatig toegiften moesten doen om de maximale grootte niet te overschrijden. De beslissing om de maximale grootte op te trekken was ook noodzakelijk geworden omdat de apps en de games de afgelopen jaren steeds complexer waren geworden en daardoor heel sterk toegenomen worden in omvang. In de beginjaren van de App Store waren de meeste apps en games maar enkele MB groot, terwijl je tegenwoordig steeds meer iOS-applicaties ziet van honderden MB groot …
Vooral voor de ontwikkelaars van games is de verdubbeling van de maximale grootte van de apps heel goed nieuws. Door deze beslissing zullen ontwikkelaars iOS meer en meer gaan beschouwen als een volwaardig gameplatform.
Apple meldt ook nog dat de limiet van 100 MB voor applicaties gedownload via een mobiele verbinding wel gehandhaafd blijft.

Wat is jouw mening?...