Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Geen bloeddrukmeter en stressmeter in Apple Watch

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple tijdens het ontwikkelingsproces beslist om onder meer de bloeddrukmeter en de stressmeter uit de Apple Watch te schrappen. De Apple Watch zou in april 2015 op de markt komen.

Het integreren van bepaalde gezondheidsfuncties in het slimme horloge van Apple zorgt voor zoveel problemen dat Apple ervoor geopteerd heeft om deze functies weg te laten uit de eerste versie van de Apple Watch die vanaf april aangekocht zal kunnen worden. Enerzijds zouden deze functies op dit moment nog te complex zijn om al te integreren in het apparaat en anderzijds wordt de betrouwbaarheid in vraag gesteld. Ook het ontbreken van de toestemming van bepaalde overheidsinstanties om een apparaat met medische functies op de markt te brengen blijkt een hinderpaal.

Kopzorgen

Apple-Watch-logo-main1Het schrappen van heel wat van deze gezondheidsfuncties bezorgde Apple heel wat kopzorgen. Zouden de consumenten nog voldoende geïnteresseerd zijn in een iWatch zonder deze functies? De Apple Watch zal wel nog beschikken over bewegingssensoren en een hartslagmeter.  Het meten en registreren van activiteit of van de hartslag blijft dus zeker nog mogelijk.

Naast experimenten met een bloeddrukmeter heeft Apple ook onderzoeken gedaan met een sensor die de stress zou kunnen meten aan de hand van de geleiding van de huid. Maar Apple stelde vast dat de sensor niet het gewenste resultaat had bij mensen met een droge of harige huid.

Van 370 euro tot 4250 euro

Ondanks het feit dat Apple al heel veel geld heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Apple Watch heeft dit geen invloed gehad op de winst van Apple want Apple verdiende meer geld dan ooit. Wanneer de Apple Watch in april op de markt komt zal de consument ongeveer 370 euro moeten betalen voor de goedkoopste versie. De duurste variant van de Apple Watch zal ongeveer 4250 euro kosten.

Wat is jouw mening?...