Back

Apple wil productie Apple Car starten in 2020

 Afgelopen week brachten we al een aantal geruchten over de elektrische Apple Car die de competitie moet aangaan met Tesla en GM. Bloomberg.com laat weten dat het Apple Car team nu ook een richtlijn gekregen heeft om het project tegen 2020 afgewerkt te hebben zodat de auto in productie kan gaan.

Tesla Model X

chevrolet bolt

Normaal gezien duurt het zo’n zeven jaar voor ervaren autobouwers om een volledig nieuw automodel te ontwikkelen en op de markt te brengen. Apple zou op net iets minder dan vijf jaar een volledige auto van nul willen ontwikkelen, testen en produceren. De reden waarom Apple liever sneller dan later de auto op de markt wil brengen is simpel, in 2017 lanceren zowel GM (Chevrolet Bolt) als Tesla (Model x) een nieuw model dat volledig elektrisch is en met één laadbeurt 320KM kan afleggen. De grootste troef van deze modellen is: ze kosten minder dan $40.000.

That’s the inflection point — the proving ground — that brings on the electric age, now you have Apple coming in and this is critical mass. Was GM really going to be able to match Tesla? Apple can.”

-Steve LeVine, auteur van het boek “The Powerhouse” via Bloomberg

LeVine, die een boek schreef over het gebruik van batterijen in toekomstige wagens, vindt het geweldig dat Apple zich nu ook in de elektrische automarkt smijt, vooral omdat dit de competitie aanzet om een tandje bij te steken en zo begint een nieuwe strijd naar het grootste klantenbestand.

Het team dat zich met “Project Titan” bezighoud bestaat nu al uit zo’n 200 werknemers die Apple  met behulp van grote bonussen uit verschillende bedrijven wist te lokken zoals Tesla, Ford, GM, A123 Systems, MIT Motorsports, Ogin, Autoliv, Concept Systems, en General Dynamics.

Bloomberg liet ook weten dat Apple duidelijk gesteld had dat indien er geen goede vooruitgang was het project uitgesteld wordt of al dan niet geschrapt.

About the Author /

jan_vervloet@me.com

18, from the middle of nowhere, al vele jaren steevast geïnteresseerd in technologie. "If you can't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?" -Ru

Wat is jouw mening?...