Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht iCar wordt stilaan realiteit

Apple zou dan toch bezig zijn aan een eigen iCar. Er waren al talloze geruchten, die nu zelfs door de Financial Times bevestigd zijn.

Volgens de geruchten zou Apple een nieuw autoproject in de Silicon Valley op poten gezet hebben. Het zou gaan om een team van enkele honderden mensen dat de codenaam Titan kreeg. Het team houdt zich naar verluidt bezig met verschillende voertuigtechnologieën en -designs.

Het ontwerp van de iCar zou lijken op dat van een minivan. Apple gaf de leiding voor dit project aan Steve Zadesky. Hij werkte eerder mee aan het ontwerp van de iPod en iPhone. Zadesky was ooit werknemer bij autofabrikant Ford, wat zijn aanstelling zou kunnen verklaren.

Aangezien grote concurrent Google ook aan een zelfrijdende wagen werkt, wil Apple zich nu, net als Google, op de automarkt richten. Apple zou proberen om de werknemers van Tesla te lokken met een hoger salaris. Dit leverde echter nog geen noemenswaardig resultaat op. Tesla is één van de gevestigde namen op de elektrische automarkt en dus een rechtstreekse concurrent.

Er circuleren bij Apple al jaren geruchten over het maken van een eigen auto. Het zou echter niet om een zelfrijdende wagen gaan, maar om een elektrische. Toch weigert Apple alle commentaar op de recente persberichten.

Apple bracht eerder de zogenaamde CarPlay software uit. Met deze software kan een bestuurder enkele handelingen volledig handsfree uitvoeren. Het oproepen van een adresboek, het telefoneren en naar de voicemail luisteren worden zo een stuk gemakkelijker. CarPlay zal in de toekomst standaard in verschillende wagens zitten.

Wat is jouw mening?...