Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Wordt Apple autofabrikant?

We worden de laatste weken overspoeld met geruchten over de plannen van Apple voor een eigen wagen. Nu Apple in Zwitserland de toestemming heeft om voertuigen te produceren met de naam ‘Apple’  worden deze geruchten steeds meer bevestigd.

apple_carDe Zwitserse blog ApfelBlog heeft namelijk recent ontdekt dat Apple in Zwitserland zijn merknaam heeft geregistreerd in de categorie “Voertuigen”. Door deze registratie mag het merk Apple en het Apple-logo vanaf nu in Zwitserland gebruikt worden op producten die bestemd zijn voor het vervoer over het land, het water en door de lucht. We vermoeden dat Apple niet direct plannen heeft om een vaartuig te produceren, maar nu is het juridisch in elk geval mogelijk om een auto te maken onder de merknaam Apple.

Het was Baker & McKenzie, het vaste advocatenkantoor van Apple, dat de aanvraag heeft ingediend. Eigenlijk is de timing van deze registratie opvallend omdat er vorige week nog heel veel geruchten waren over het zogenaamde “Project Titan”. Onder deze naam zou Apple bezig zijn met het ontwikkelen van een auto die in 2020 op de markt zou komen.

carplayDe registratie lijkt los te staan van CarPlay aangezien er in Zwitserland reeds eerder een merkregistratie gebeurde voor CarPlay. De ontdekking van ApfelBlog is het eerste duidelijke bewijs dat Apple wel degelijk plannen heeft voor het ontwikkelen van een eigen auto.

Wat is jouw mening?...