Back

i5 5250U-processor in nieuwe MacBook Air

De MacBook Air heeft geen update meer gekregen sedert april 2014. Dit betekent dat het hoog tijd is voor een nieuwe versie van de MacBook Air. 

macbookairsysteminfo-800x586Op het forum van de Chinese website Feng zijn meerdere screenshots van de nieuwe MacBook Air gepubliceerd. Volgens de informatie op deze screenshots wordt de MacBook Air uitgerust met nieuwe hardware. Deze nieuwe hardware moet zorgen voor betere prestaties en minder energieverbruik. Zo zou Apple overstappen naar de nieuwste Intel Broadwell-chips en zou de grafische chip ook krachtiger worden.

Waar de huidige MacBook Air uitgerust is met een Intel Core i5-4260U-processor (1,4 GHz) en Intel HD 5000 Graphics, zou de nieuwe MacBook Air beschikken over een Intel Core i5-5250U-processor (1,6 GHz) en Intel HD 6000 Graphics.

Het scherm is nog altijd een 13-inch scherm met een resolutie van 1440 x 900. Maar er is in het geruchtencircuit ook sprake van een MacBook Air met een 11-inch scherm. De iets zwaardere accu (7422 mAh in plaats van 6988 mAh) zal voor een langere gebruiksduur zorgen.

macbookairchartDe MacBook Air op de screenshots heeft een opslagcapaciteit van 256 GB, maar volgens de informatie op een andere screenshot blijft het instapmodel een MacBook Air met 128 GB flashgeheugen en 4 GB werkgeheugen.

Mogelijks wordt de vernieuwde MacBook Air voorgesteld op Spring Forward, het Apple Event dat plaatsvindt op maandag 9 maart.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...