Back

[UPDATE] Foto’s van OS X 10.10 duiken op vlak voor WWDC keynote

Enkele uren voor de start van WWDC14 zijn er enkele foto’s opgedoken waarop het nieuwe design van OS X 10.10, de opvolger van Mavericks, te zien is. Of deze legitiem zijn is niet zeker, maar MacRumors aarzelde niet om ze te publiceren.

De foto’s zijn naar verluidt genomen in Apple’s hoofdkwartier, maar de echtheid kan niet worden bevestigd. Ervan uitgaande dat ze legitiem zijn, laten ze het nieuwe design van OS X 10.10 zien dat duidelijk gelijkt op het ‘flat’ design van iOS 7. Maar aangezien ze zijn genomen op 24 maart is het dus best mogelijk dat Apple in tussentijd nog verschillende aanpassingen heeft aangebracht.

OS X 10.10

Op de eerste foto hierboven zie je een soort Control Center zoals we dat kennen op iOS, wat zo te zien gelijkaardige acties zal bieden als het huidige Apple-logo links bovenaan een Mac-scherm en extra acties zoals het aan- en uitzetten van WiFi, Bluetooth, AirDrop en AirPlay.

OS X 10.10

De tweede foto laat rechts een paneel zien gelijkaardig aan het Notification Center op iOS met een overzicht van de kalender, het weer en aandelen.

OS X 10.10 OS X 10.10

De bovenste 2 foto’s laten enkele schermen van Safari zien.

Op elke foto is ook het nieuwe Dock duidelijk zichtbaar. De iconen hebben nog geen ‘flat’ design, maar ze worden wel gepresenteerd op een soort doorzichtige achtergrond, gelijkaardig aan de onderste rij iconen op iOS. Aangezien het hier om een vroege onafgewerkte versie gaat van OS X is het goed mogelijk dat de iconen van het Dock ondertussen al een opfrissing hebben gekregen.

Deze avond krijgen we de echte veranderingen aan OS X te zien tijdens de keynote van WWDC 2014. Wat u verder mag verwachten die avond leest u hier en al het nieuws rond WWDC wordt gebundeld op deze pagina!

UPDATE: Er is opnieuw een afbeelding opgedoken van OS X 10.10. Hierop zijn duidelijke nieuwe Dock-iconen te zien en ook de doorzichtige achtergrond waarop ze geplaatst zijn. Op de afbeelding kan u zien dat het volgende OS X de roepnaam ‘Yosemite’ zal krijgen, maar of dit effectief zo zal heten moet u nog enkele uurtjes wachten.

OS X 10.10 Yosemite

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Wat is jouw mening?...