Back

Binnenkort koptelefoons met Lightning kabel?

Producenten van koptelefoons mogen sinds kort exemplaren maken die verbonden kunnen worden met iOS-apparaten door middel van de Lightning-connector in plaats van de huidige 3,5mm audiojack.

Met deze wijziging in het Made-For-iPhone/iPad/iPod programma wil Apple producenten een alternatief geven voor de huidige standaard. Momenteel biedt de Lightning kabel nog geen ondersteuning om audio door te geven, maar met behulp van een simpele software-update zou dit wel mogelijk worden. Door deze update zullen de koptelefoons ook de bediening van volumeknoppen en dergelijke kunnen besturen. Additioneel zouden ze daarbij ook knoppen kunnen voorzien die specifieke apps lanceren zoals iTunes Radio, of apps van het merk zelf.

lightning

Bovenop de ondersteuning van audio zou de Lightning kabel ook toelaten dat de koptelefoon energie gebruikt van het iOS-apparaat, ten gunste van de interne batterij. Andersom zou dit ook werken zodat bv. terwijl je muziek luistert, je iPhone oplaadt.

Zou deze wijziging iets te maken hebben met de recente overname van koptelefoon-producent Beats? In ieder geval, als deze koptelefoons met Lightning kabels aanslagen, dan heeft Apple een nieuw kenmerk waarmee het zich kan onderscheiden van de concurrentie.

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Reactie (1)

  • Bert

    10 juli 2014

    Met de draadloze bluetooth standaard sterk in opkomst en het grote aandeel standaard mini jack aansluitingen op verschillende hifi audio, tv’s, smartphones, media spelers en mp3 spelers zal dit waarschijnlijk geen alternatief worden voor de 3,5 en 6,3 kabel en verlengkabel voor koptelefoons en oordopjes. Waarschijnlijk duidt dit op een nieuwe standaard voor Apple producten die via een kabel worden verbonden (waaronder Beats koptelefoons en oordopjes).

Wat is jouw mening?...