Apple Nieuws Vlaanderen

Home Nieuws Dit was november: in de wereld van Apple

De maand november is nog maar net voorbij, en er is weer heel wat gebeurd in de wereld van Apple. Hieronder geven we je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand, zo ben je in een paar minuten weer helemaal bij!

iPad Pro vanaf 11 november te koop in Belgiëipadpro_lifestyle

De iPad Pro is vanaf woensdag 11 november online te koop, en zal nog dezelfde week geleverd worden. De belangrijkste accessoires, die speciaal zijn gemaakt voor deze tablet zullen vanaf dan ook te koop zijn. Zo komt er een bijbehorende stylus, de Apple Pencil voor het schrijven en tekenen. Ook verschijnt er een toetsenbord dat tegelijkertijd als cover dient, het Smart Keyboard.

De iPad Pro is vooral gericht op de professionele gebruiker en beschikt over een 12,9-inch Retina-scherm met 2732 x 2028 pixels.  Onder de motorkap is de iPad Pro uitgerust met een A9X-processor, die bijna twee keer zo snel is als zijn voorganger in de iPad Air 2. De batterijduur is met 10 uur gelijk gebleven als bij vorige modellen, de iPad Pro draait vanzelfsprekend op iOS 9.

iPad Pro neemt plaats in van computeripad-pro-cook

Apple CEO Tim Cook maakte in een interview duidelijk dat het met de nieuwe reuzen-tablet, de verkoop van de iPad terug leven wil inblazen. Met duidelijke taal en enkele straffe uitspraken heeft hij duidelijk hoge verwachtingen voor de toekomst, aan vertrouwen geen gebrek. Sterker nog: ‘De iPad Pro zal de computer en laptop gaan vervangen’.

Hij is ervan overtuigd dat de iPad Pro voor veel mensen de computer of laptop gaat vervangen:

“Kijk naar de pc, wie koopt er nog een pc?”, vraagt Cook zich af. “Waarom zou je dat doen? Voor veel mensen is de iPad Pro een vervanging voor de pc en laptop. Ze zullen hem gaan gebruiken en concluderen dat ze niet langer iets anders nodig hebben naast een telefoon en een iPad Pro.”- Tim Cook

Ook kunstenaars, creatievelingen, muziek-en film liefhebbers zullen zich geroepen voelen om de reuzen-tablet in handen te nemen. Hij heeft alles aan boord om een hit te worden op de creatieve markt, zeker door de introductie van de Apple Pencil. Neem daarbij de snelle processor en ultrascherp retina-scherm, en het wordt een grafisch beest geschikt om foto- en videomateriaal te bekijken en te bewerken.

Onze conclusie: Als je het mij vraagt, zijn computers en laptops niet weg te slaan op dit moment. Je kan natuurlijk al een heel eindje geraken met een smartphone en tablet bij de hand, de trend naar grotere tablet zal in elk geval niet stoppen.

Belgische tv-zenders en hun plannen met de nieuwe Apple TVApple TV 4_tvOS

De nieuwe Apple TV die te koop is, bevat voor het eerst een App Store. Gaan we daar ook apps in vinden van Belgische tv-zenders?

Wij vragen ons als gebruiker natuurlijk af wat de Vlaamse mediawereld hiermee gaat doen, en wat hun plannen zijn. Welke Belgische tv-zender waagt zijn kans en gaat een eigen app ontwikkelen, zodat de gebruiker live of uitgesteld tv kan kijken.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) is al druk bezig en aanwezig op de nieuwe Apple TV. De VRT heeft niet stilgezeten, en al twee apps uitgebracht voor dit nieuwe apparaat. Met de app “Het Journaal” kan je de voorbije uitzendingen of losse fragmenten makkelijk herbekijken. Met hun app “Canvas” bekijk je een verassend rijke variatie aan kwaliteitsdocumentaires en fictiereeksen van deze zender.

Medialaan en De Vijver Media hebben nog geen concrete plannen om met een app naar de App Store van de Apple TV 4 te komen. Een beetje raar dat deze grote mediahuizen niet mee hun kansen uitspelen, zoals VRT wel doet.

Conclusie: Voor tv-zenders en ontwikkelaars biedt de Apple TV een mooie kans, zij kunnen met eigen apps een nog breder publiek bereiken. Er heerst er op dit moment, duidelijk nog een gevoel van onzekerheid.

De 10 beste gratis apps voor je nieuwe Apple TVApple TV 4_tvOS

Je bent zeker op zoek naar de beste apps en games voor je nieuwe Apple TV. In dit overzicht geven we je een selectie van de door ons uitgekozen gratis apps in verschillende categorieën. Wie denk dat de Apple TV alleen bestaat voor het spelen van verbluffende games is fout, check zeker ook deze apps:

 1. Sing! Karaoke by Smule: Vanaf nu hoef je niet meer naar een karaokebar te gaan om met en voor je vrienden te zingen.
 2. Plex: Hierdoor is het mogelijk om je films, muziek en foto’s vanaf je mediaserver te streamen naar de nieuwe Apple TV, en transformeert deze tot de ultieme mediaspeler.
 3. Zova Met deze app hoef je niet meer de deur uit om te gaan sporten en je oefeningen te doen. Zova is je personal trainer vanuit de woonkamer.
 4. TripAdvisor: Met de TripAdvisor app raak je nog meer geïnspireerd om op reis te gaan, door de prachtige foto’s en kaarten van bestemmingen en bezienswaardigheden.
 5. NetflixDe leukste films en series in één app, te bekijken met enkel een klik op de titel.
 6. Withings Home: Met de beveiligingscamera-app kan je tot vier wifi-camera’s instellen, en zo vanaf je bank elke kamer in je huis in de gaten houden.
 7. AirbnbMet de app van Airbnb kun je een unieke accommodatie en overnachting boeken bij lokale verhuurders in meer dan 190 landen over heel de wereld.
 8. Periscope: Met de vernieuwde app kan je nu makkelijk livestreams bekijken op het grote scherm van je tv. Periscoop laat je de wereld ervaren door de ogen van iemand anders.
 9. Kitchen Stories – gratis video en foto kookboekKitchen Stories is je perfecte keukenhulp, zeker wanneer je keuken zicht heeft je tv.
 10. Juf Jannie – Letters en klanken leren en oefenen: Met deze app leren kinderen de letters fonetisch uitspreken, zoals op school, en niet zoals bij het opzeggen van het alfabet.

Review: iPhone 6S onder de loep genomenANV iPhone 6s

De iPhone 6S is ondertussen al even op de markt en misschien heb jij er zelf eentje opgepikt. Maar misschien ben je al trotse eigenaar van een ander iPhone model en weet je niet goed of een upgrade wel aan jou besteed is. Timothy geeft je graag zijn persoonlijke ervaring over “The only thing that’s changed is everything” mee.

Het design is onveranderd gebleven in vergelijking met de iPhone 6. Dat kan je natuurlijk afleiden uit de “S”-upgrade die Apple al enkele jaren hanteert. Toch zijn er drie belangrijke verschillen met de iPhone 6 die de iPhone 6S onderscheiden:

 1. Aluminium 7000 reeks: het nieuwe aluminium namelijk de “7000 reeks”
 2. Dikte: de iPhone 6S is 0.2 mm dikker als zijn voorganger
 3. Gewicht: de nieuwe iPhone 6S weegt zo een 14 gram meer als de iPhone 6.

De Camera van de iPhone 6s heeft ook een upgrade ondergaan. Deze is nu 12 MP (Pixels van 1,22 µm) inplaats van 8 MP (Pixels van 1,5 µm). Apple heeft door het gebruik van een nieuwe sensor zijn camera alweer een nieuwe dimensie gegeven. Dit geeft als resultaat dat de foto’s een stuk scherper zijn als vroeger maar ik merk jammer genoeg dat de foto’s in een slechte belichting (avond) er wat op achteruit zijn gegaan.

Performance en Touch ID 2: De iPhone 6S heeft de nieuwe A9 processor en M9 bewegingsprocessor meegekregen. Dit zijn de laatste nieuwe chips die Apple gebruikt en hebben zo een 70% betere prestaties volgens Apple. Dit is zonder twijfel de snelste iPhone die ik ooit al gebruikt heb, het is trouwens de eerste iPhone die 2 Gb RAM heeft gekregen.

Er is ook een nieuwe Touch ID sensor gebruikt in de iPhone 6S. De Touch ID in de iPhone 6 was iets te traag als ik een snelle handeling wou uitvoeren dus had ik die maar afgezet. Nu met de iPhone 6S gebruik ik die terug volledig aangezien hij toch zo verschrikkelijk snel is. Vaak als ik de iPhone uit mijn zak haal is hij al unlocked en direct klaar voor gebruik.

3D Touch: De iPhone 6S beschikt nu ook over 3D touch. Dit is te vergelijken met de Force touch van de Macbook. Het scherm is nu in staat om af te leiden hoeveel druk je met je vinger op het scherm plaatst. Zo kan je aan de hand van verschillende drukken, verschillende acties activeren. Het is een leuke feature om te hebben. Maar na een tijdje vergeet je het gewoon om te gebruiken. Het zal dus de taak van de developers zijn om 3D touch meer leven in te blazen.

Apple Watch dock en nieuwe kleurtjes voor accessoires

Ook zijn er in de maand november nieuwe Apple-accessoires uitgekomen:

Apple heeft een magnetisch oplaaddock voor de Apple Watch op de markt gebracht. De witte standaard is te verkrijgen in België via de online Apple Store. Ook zijn er nieuwe kleurtjes verschenen, zo heeft Apple de Beats Solo2 Wireless on-ear-koptelefoon en de urBeats-oordopjes beschikbaar gemaakt in het nieuwe Roségoud om bij je iPhone 6s en Apple Watch te passen.

Ook zijn er speciale RED-producten te koop in de Store, deze producten zijn in de felle rode kleur. Een deel van de opbrengst gaat naar het Wereldfonds, ter bestrijding van aids in Afrika.

Hier komt de tweede Apple Store van BelgiëOsterrietthuis

De tweede officiële Apple Store in ons land lijkt er dan toch echt te komen. Na de opening van de eerste Belgische Apple-winkel, 2 maanden terug op de Gulden-Vlieslaan in Brussel, ligt het voor de hand dat er een volgende locatie volgt. Wij denken de locatie gevonden te hebben!

Apple zoekt momenteel personeel voor veertien functies binnen zijn retail-afdeling, deze moeten allemaal de Nederlandse taal perfect beheersen.  Antwerpen lijkt ons volgens de geruchten en de vacatures die zijn verschenen, de meest voor de hand liggende keuze. Na héél wat research kwamen we uit bij het Osterriethhuis aan de Meir. Het is één van de mooiste Antwerpse historische panden, vastgoedbedrijf Athelean kocht het Osterriethhuis in 2013.

Frank Van Leemput heeft in de pers verklaart op de gelijkvloers en de eerste verdieping een retail functie te voorzien en de bovenverdiepingen krijgen een kantoorfunctie. Dit monumentaal en historisch gebouw lijkt effectief perfect geschikt voor Apple, en is gelegen op een toplocatie. Sinds een maand staat het gebouw in de steiger, we hebben vastgoedbedrijf Athelean om een reactie gevraagd maar hebben nog geen antwoord ontvangen.

Geruchten over de toekomst

Het jaar loopt stilletjes aan op zijn einde, dus gaan er al verschillende geruchten de ronde wat 2016 ons zou kunnen brengen.

Zo mogen we volgend jaar de opvolger van de Apple Watch verwachten. Die zou voorzien worden met verbeterde hardware, en ook gloednieuwe software. Verder krijgt hij een FaceTime-camera voor videobellen, en WiFi-functionaliteit waardoor je minder afhankelijk van je iPhone zal zijn.

Minder lang zullen we moeten wachten op een nieuwe iPhone die Apple begin volgend jaar op de markt zal brengen, de iPhone 7 Mini of iPhone 6C. Die zal mogelijk al in de éérste helft van volgend jaar in de winkel liggen. Het zal een verbeterde versie van de iPhone 5s zijn, met waarschijnlijk een metalen behuizing en de prestaties zullen aanzienlijk verbeterd worden. Voor ‘iPhone lovers’ die liever een wat kleinere smartphone hebben, en toch up-to-date willen blijven, betekent dit alvast goed nieuws.

Apple zou op WWDC 2016 een compleet vernieuwde MacBook Air presenteren. Het nieuwe model zou dunner worden en er zou in plaats van een 11- en 13-inch variant dit jaar, een 13- en 15-inch variant komen. Het is al sinds 2010 geleden dat Apple het design van de MacBook Air heeft bijgewerkt dus is het zeer waarschijnlijk dat het compleet vernieuwend design zal worden, en geen kleine update zoals we onlangs zagen bij de MacBook Pro.

Win jij een Apple Watch?Watch

Naar aanleiding van de 5000 likes die Apple Nieuws Vlaanderen bereikt heeft op Facebook, verloot Apple Premium Reseller Lab9 onder de lezers van Apple Nieuws Vlaanderen een Apple Watch Sport. Hoe kan je deze nu winnen?

Eerst en vooral moet je voldoen aan de belangrijkste voorwaarde, je moet de pagina van Apple Nieuws Vlaanderen en Lab9 liken op Facebook. Vervolgens mag je creatief gaan zijn, we verwachten dat je op je eigen Facebook profiel een foto plaatst waarin je een Apple product zo ‘origineel’ mogelijk toont, belangrijk is hierbij dat je in deze foto een verwijzing zet naar zowel Apple Nieuws Vlaanderen als Lab9. Natuurlijk niet vergeten Apple Nieuws Vlaanderen en Lab9 te taggen.

De wedstrijd loopt tot 14 December 23:59!

Wat is jouw mening?...